+380673870816 +380673870816

Освітяни не можуть привести у готовність деякі навчальні заклади Рівного (ВІДЕО)

 

Кошти є, документи готової, проте, деякі навчальні заклади Рівного не можна відремонтувати та належно підготувати до навчального сезону. Освітяни нарікають, що будівельні роботи 4 та 5 категорій складності не можуть проводити без дозволу  та погодження з Києвом. Це питання вирішували на сесії Рівнеради.

Перше вересня вже не загорами, а освітяни й досі не можуть привести в готовність всі навчальні заклади Рівного до початку навчального року. Нарікають, що гроші вже закладені, ресурси є, проте будівельні роботи вони не мають право проводити без погодження з Києвом.

Василь Харковець, начальник міського управління освіти:

- Чотири роки у розпорядженні ми давали перелік закладів освіти, розпорядження міського голови і ці документи приймалися в Києві. Вчора прийшла відмова по деяких об’єктах, які підпадають:  ЗОШ № 18, 22, 25, 26, 52, садочки № 52 і 55. Це великі заклади. Вони аргументують, що заклади комунального підпорядкування, тому потрібно рішення сесії.

Міський голова такі столичні погодження називає недоцільними.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Те, що ми погоджуємо капітальні ремонти в Києві, повний юридичний абсурд, але ж є таке законодавство. До останнього часу було достатньо мого розпорядження. Тепер не погодили в Києві, повернули нам, треба затвердити сесією. Кошти виділені, організації є.

Так, депутати ухвалили відповідне рішення на сесії і знову чекатимуть дозволу зі столиці, аби нарешті розпочати ремонтні роботи у навчальних закладах.

 

Схожі статті