+380673870816 +380673870816

Оплачувала і скасовувала оплату: жителька Рівненщини обдурила підприємицю з Одеси

Аферистка упродовж листопада 2023 по квітень цьогоріч замовляла оптові партії взуття у інтернет-магазині 32-річної одеситки нібито для реалізації. Втім, за «покупки», яких здійснила понад 40, не заплатила жодної гривні. Натомість своїми шахрайськими діями завдала підприємиці матеріальних збитків на 957 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування слідчі встановили, що замовлення 25-річна жителька Рівненського району робила у одному з месенджерів, а суми коливались від 4000 до 55 000 гривень.

«Покупки» жінка оплачувала за допомогою інтернет-банкінгу: після здійснення переказу коштів робила знімок екрану на підтвердження того, що транзакція успішна, і надсилала його власниці магазину. А за декілька хвилин оплату скасовувала і гроші повертались їй на рахунок. За результатами проведеного комплексу слідчих дій наразі встановлено загалом 42 таких факти.

Відомо, що взуття, яке шахрайка отримувала поштою, продавала через власний інтернет магазин.

Жителька Одещини забила на сполох лише після аудиту банківських рахунків, коли сума збитків сягнула майже мільйон гривень.

25-річній жительці Рівненського району повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства за ч.1, ч.2 ст. 190 КК України.

Слідчі ВП № 1 (м. Рівне) Рівненського РУП за процесуального погодження Рівненської окружної прокуратури скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Зловмисниця у скоєному щиро розкаюється, а половину завданих збитків вже відшкодувала.

За шахрайські дії їй може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Схожі статті