+380673870816 +380673870816

Олег Кучер: "Створення жіночої команди при «Вересі» буде потужним поштовхом для розвитку жіночого футболу в області"

Фото пресслужби НК "Верес"

У розпалі футбольний сезон не лише у чоловічих, а й у жіночих команд. Костопільська «Родина-Ліцей» бореться за медалі Першої ліги, ведуть боротьбу у своїх першостях України наші дівчачі команди U14 та U16. Про успіхи та перспективи жіночого футболу на Рівненщині ми попросили розповісти очільника Комітету жіночого футболу Рівненської обласної асоціації футболу, відповідального за жіночий футбол в області Олега Кучера (на фото - справа).

  • Олеже Миколайовичу, чим можуть похвалитися наші команди у цьому сезоні?
  • На фінішній прямій чемпіонат України з футболу серед жінок у Першій лізі. І хоча поборотися за повернення до Вищої ліги «Родині-Ліцей» не вдалося, втім, на бронзові медалі вона все ще претендує. Приємно згадати «бронзу», яку виборола збірна Рівненщини у фіналі Всеукраїнської Гімназіади. Наша команда U14 подолала перший груповий етап у чемпіонаті України. Бореться за вихід до наступного етапу і команда U16. Попереду також участь у чемпіонаті України команди U11, створеної на базі Миляцької тергромади. Повідомляє пресслужба НК "Верес".
  • Як багато відбулося різних обласних змагань серед жінок та дівчат?
  • У Костополі наша обласна асоціація футболу провела чемпіонат Рівненщини з футзалу серед дівчат 2005-2006 р.н., а у Сарнах – чемпіонат області серед дівчат 2007 р.н. і молодших. Також серед дівчат 2007 р.н. і молодших у Дубровиці пройшов чемпіонат області з футболу. Крім цього на базі Костопільського ліцею-інтернату спортивного профілю відбувся цикл занять  для дівчат віком від 5-ти до 8-ми років за програмою UEFA Playmakers. Напевно, заходів було б більше, якби коронавірус та карантинні обмеження. 
  • А які перспективи створення жіночої команди «Верес»?
  • Наявність жіночої команди на наступний сезон є обов’язковою для клубів Прем’єр-ліги. На скільки мені відомо, вже створили свої жіночі команди «Дніпро-1», «Шахтар», «Олександрія», «Зоря». Я, як куратор створення жіночої команди при «Вересі», можу сказати, що нині цей процес на фінальній стадії. Народний клуб веде перемовини з Костопільським обласним ліцеєм фізкультури та спорту. Представники ліцею ознайомилися з договором співпраці. Незабаром очікується підписання сторонами цього договору. Переконаний, що це буде потужний поштовх для розвитку жіночого футболу в області.
  • Чи є вже розуміння, хто гратиме за цю команду, хто її тренуватиме?
  • Розуміння, безумовно, є. Гратимуть учорашні випускниці ліцею, а також його учениці. Це буде молода команда, яку, як очікується, тренуватимуть Микола Сідорчук та Олена Руда. Гратиме ця команда в Костополі.
  • Як команда називатиметься?
  • Остаточно ще не визначилися. Можливо «Верес-Ліцей», можливо «Ліцей-Верес», можливо трішки інакше, це питання на етапі обговорення. 

Схожі статті