+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 28.11.2017 (ВІДЕО)

АНОНС:

Пікетом розпочався сьогодні ранок у Рівному. Близько сотні працівників Клеванського лісгоспу зібралися  біля будівлі Рівненської районної державної адміністрації. Вони виступали проти Стратегії реформування галузі лісового господарства, ухваленої Кабміном. На думку людей, документ передбачає ліквідацію лісгоспів та звільнення працівників на місцях повне централізоване керівництво галуззю із Києва. Свої вимоги люди передали першому заступнику голови РДА Ігорю Грубому та голові районної ради Віталію Стельмаху.

Боротьба з незадекларовано працею. Як вона відбувається у Рівному і що в пріоритет ставлять  рівняни: офіційний стаж або більше грошей "на руки"? 

В Україні триває  акція «16 днів проти насильства». Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.  Розпочинається акція із Міжнародного дня боротьби із насильством щодо жінок. Чи часто в нашому регіоні представниці прекрасної статі потерпають від агресії, і куди звертаються?

«Доступних ліків» стане більше. У 2018 році ця програма  діятиме ще для 3 напрямків захворювань. Мова йде про препарати від хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та для здоров’я матері і дитини під час вагітності. Нагадаємо, державна програма «Доступні ліки» діє з квітня цього року. На Рівненщині нею скористалося близько 184-х тисяч мешканців. На це з державного бюджету спрямували 11 мільйонів гривень.

Перевидання Кобзаря як шана. У Міжнародному економіко-гуманітарному університеті презентували нове перевидання збірки творів Тараса Шевченка за редакцією Богдана Лепкого. Захід був приурочений до 100 річчя рівненської «Просвіти» та до дня народження відомого шевченкознавця. Тож, як тепер виглядає перевиданий Кобзар?

Зустріч з минулим – саме так можна охарактеризувати відвідини Рівного легендарної зв’язківки Романа Шухевича Ольги Ільків. Ця 97-річна жінка 14 років провела у радянських таборах, та все життя вела складну боротьбу з комунізмом. Про  своє непросте життя та Романа Шухевича, якого добре знала пані Ольга розповіла рівнянам. А ще під час зустрічі  вона презентувала власну збірку поезій  «У тенетах двох закриток». 

Схожі статті