+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 26.04.2018 (ВІДЕО)

АНОНС:

У Рівному відзначили 32 річницю аварії на ЧАЕС. Біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської катастрофи» рівняни помолилися та вшанували пам'ять тих, чиї життя забрав «мирний атом». 

Що робити з догхантерами? Нещадовно нашим містом прокотилась хвиля отруєння безпритульних собак. Від деяких зоозахисників лунали навіть закиди в бік комунальних служб: буцімто це саме вони з допомогою отрути зменшують популяцію бродячих собак у Рівному. За словами міського голови, це проблема не лише нашого міста. Щоб припинити такі жорстокі вбивства тварин у Рівному, Володимир Хомко закликав зоозахисників об’єднатись, аби спільно з міською владою напрацювати механізм подальших дій.

Молодь має право на захищену та здорову працю. Ця тема об’єднала за круглим столом представників влади, роботодавців та самих працівників. Разом з тим приурочили захід до Міжнародного дня охорони праці. Тож, чи забезпечена сьогодні молодь належними умовами праці, та як працюють неповнолітні?

Держава дала міським радам законні повноваження самостійно вирішувати забороняти чи ні продаж алкоголю у вечірній час. У Рівному така заборона діє вже декілька років,проте не маючи під собою законного підгрунтя, підприємці оскаржували її в суді. До прикладу, Київська міська рада декілька таких судів навіть програла. Але тепер підприємцям,вже нікуди дітися - розповідає заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук.

У Рівненському управлінні освіти і науки занепокоєні необізнаністю вчителів реформою освіти. Начальник управління Григорій Таргонський заявив, що йому скаржаться батьки майбутніх першокласників на те, що у деяких школах уже проводять батьківські збори, аби визначити суму коштів, яку необхідно сплатити батькам на оновлення меблів навчального закладу. Натомість освітяни попереджають, на Нову українську школу Рівненщина отримала понад 40 мільйонів і купувати оснащення вони НЕ зобов’язані. 

Спідвей повертається у Рівне. Першого травня на доріжки мототреку виїдуть спортсмени з України, Польщі, Латвії та Фінляндії, аби позмагатися у міжнародному турнірі «Відкриття сезону». Більше про старт спідвейного сезону у нашому місті розповість Павло Невесенко.

У Рівному на батьківському флешмобі на День випускника планують встановити рекорд України. Мета проведення - об`єднання сім`ї та позитивний заряд для всіх.

Схожі статті