+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 25.04.2018 (ВІДЕО)

АНОНС:

Без гарантій на навчання. Студенти Рівненського економіко – гуманітарного коледжу стали заручниками перепитій, які відбуваються серед засновників закладу. Колишній директор, якого звільнили ще у  2013 зборами, поновився на посаді через суд. У той же момент студенти дізнаються, що на лекції їм немає куди йти. Договір оренди на приміщення Міжнародний економіко-гуманітарний університет розірвав із коледжем. "Пролити" світло на цю заплутану історію вирішив ректор МЕГУ Анатолій Дем’янчук, який входить в число засновників коледжу .  Для журналістів він провів прес-конференцію. 

Спецтехніка на дорогах міста та в небі. Сьогодні у Рівному проходили антитерористичні навчання під егідою Служби безпеки України у Рівненській області. Відпрацьовувались дві умовні ситуації. Перша – це вибух в багатоповерховому житловому будинку з подальшим руйнуванням перекриття та друга – це ліквідація дорожньо-транспортної пригоди на трасі міжнародного значення Київ-Чоп. В обох випадках були потерпілі. Для ліквідації цих надзвичайних пригод був залучений особовий склад пожежно-рятувальної служби Рівненщини та служби цивільного захисту області.

У Рівному міська влада вирішила боротись з засиллям незаконної реклами рішучими кроками. Так нещодавно на засіданні міськвиконкому було прийнято рішення про введення мораторію на розміщення зовнішньої реклами. У місті діятиме не лише табу на нові бігорди та сітілайти, разом з тим, комунальні служби будуть впорядковувати вже існуючу у Рівному рекламу. Яким чином планують це втілювати в життя, представники міської влади розповіли сьогодні під час прес-конференції.

Рівняни просять визнати вуличних котів частиною екосистеми міста. Відповідна петиція була розміщена на сайті Рівненської міської ради і вже набрала необхідну кількість голосів аби потрапити на розгляд до міського голови. Автори звернення хочуть аби безпритульні чотирилапі малі вільний доступ до горищ та підвалів будинків. Така ідея вже прийшлась не довподоби декотрим головам ОСББ. На їх переконання тваринам не місце у підвалах багатоповерхівок. А ось Володимир Хомко стверджує-якщо навіть вуличні коти стануть офіційно частиною екосистеми міста, такий статус для них мало що змінить.

На Нову українську школу Рівненщина отримала понад 58 мільйонів гривень. Таку інформацію озвучили від час селекторної наради щодо реформування освіти в умовах децентралізації. У заході взяли участь Віце-прем’єр-міністр, Міністр освіти і науки України та регіональні представники влади. Обговорили впровадження спільного проекту створення нового освітнього простору в школах України. Віце-прем’єр зазначив, що вже подано 115 проектів , а 60 вже реалізовано, серед них 43 школи.  Серед лідерів впровадження і Рівненщина. Тут функціонує 20 опорних шкіл із 48 філіями. Прийнято 6 рішень про створення інклюзивно-ресурсних центрів, до кінця 2019 року планується ще 21.

Як подолати наркотичну та алкозалежність? Відповіді на ці запитання сьогодні на круглому столі давали спеціалісти та представники влади і реабілітаційних центрів. Основна проблема залежних людей – це небажання визнати, що у них є негаразди і звернутися до фахівців.

Схожі статті