+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 22.02.2018 (ВІДЕО)

АНОНС:

І знову про бюджет на 2018 рік. На черговому засіданні Рівненської міської ради депутати вирішували, які зміни вносити до бюджету. Профільна комісія з цього приводу дала свої рекомендації. Тож на скільки, на що і кому дістанеться цьогоріч, розкажуть наші журналісти.

На Рівненщині вивчали новації у галузі децентралізації. Вона відкрила нові можливості для громад, особливо у сфері фінансів. Лише у 2017 році 18 громад Рівненщини реалізували 129 проекти за кошти державного бюджету. Загальна вартість - понад 100 млн.грн. Ефективність роботи ОТГ на Рівненщині у 1,5 рази вище ніж у не об’єднаних  селах. Однак, існує і чимало проблем у політиці децентралізації. В якому ж напрямку рухатися об’єднаним громадам?

Перевіряючи продукцію, вони піклуються про вашу безпеку. Про результати своєї роботи прозвітувалися працівники Держспоживслужби у Рівненській області. Тож про те, як проходять перевірку харчові продукти та як захищають права споживачів?

 «Я маю право на виконання судового рішення», так в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції почав діяти новий напрямок. Про нього для телеканалу «Сфера –ТВ» розповів Андрій Помазанов радник Міністра юстиції. України.  Управлінці хочуть розширити знання українців про свої права. Для цього вже розроблені перші інформаційно –просвітницькі матеріали на сайті pravo.minjust.gov.ua, створено покроковий путівник, який інформує про всі необхідні кроки після відкриття виконавчого провадження, також безоплатну правову допомогу готові надавати громадянам на місцях. 

 Заглибитися в історію взаємин. У Рівному відомий дослідник  Іван Пащук презентував свою об’ємну працю під назвою « Волиняни про Волинь – 43» : українська пам'ять про польську експансію на Український Північний Захід у 38- 44 роках. Усноісторичні свідчення». Які цінні спогади старожилів об’єднала книга?

На Рівненщині створили Кодекс академічної доброчесності Національного університету «Острозька академія».  Закріпила цю ініціативу Міжнародна науково-практична конференція, присвячена  «Теоретико-методологічним та прикладним засадам забезпечення академічної доброчесності в закладах вищої освіти». 

 

Схожі статті