+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 10.05.2018 (ВІДЕО)

АНОНС: 

«Розбудова коаліції громадських організацій Рівненщини». Саме під такою назвою стартував проект у Рівному. На відкриті обговорювали створення ресурсного центру, де можна отримати консультацію та підтримку для громадськості. А на тренінгу учасники мали можливість дізнатись про адвокаційну спроможність та розвиток операційного плану діяльності. 

У питанні створення єдиної української церкви об'єдналися три президенти. Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко підписали спільне звернення до нації і закликали українців згуртуватися. Президенти заявили, що незалежна від Москви церква в перспективі знизить кількість внутрішніх протиріч і дозволить подолати розкол серед православних.

Підтримали створення єдиної православної церкви в Україні навіть окремі священники Московського патріархату. Так, Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко виступив із публічним закликом до вірян підтримати процес об'єднання. І назвав створення української автокефалії моральним викликом, підкресливши, що Москва з початку агресії використовувала церкву як інструмент політичного впливу, створивши так зване “політичне православ'я”.

Систему «ProZorro» продажі створено у 2016 році після того, як було прийнято рішення продавати майно збанкрутілих банків фондом «Гарантування вкладів фізичних осіб» через прозорі, відкриті аукціони, взявши модель, яка була використана для закупівель та обернувши її для аукціонів на підвищення ціни. В Україні є багато різних аукціонів подібних один на одного але саме з комбінацією частини закритої та відкритої цінової пропозиції та із конкуренцією такий проект лише один і це платформа прозорро.  Згодом Рівне зможе приєднатись і до нової системи, а саме оренди - це допоможе громадянам прозороі відкрито побачити в електронній системі процеси оренди комунального майна. 

Відсьогодні на Рівненщині почало діяти тимчасове обмеження руху великовагового транспорту з 10 до 22 години. Таке правило діятиме задля збереження автомобільних доріг від передчасних руйнувань. Воно впроваджене у період спекотної погоди при температурі повітря більше +28 С. Обмеження поширюватиметься на транспорт загальною вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь більше 7 тонн. Обмеження руху не поширюється на транспортні засоби, які здійснюють пасажирські перевезення, перевезення вантажів, що швидко псуються, та тих, що використовуються під час ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій.

У Рівному знову організовують благодійний забіг, присвячений до Дня Європи. Захід у місті вже є традиційним, відбудеться він 19 травня, а всі зібрані кошти будуть направлені на лікування маленького Матвійка.

Другої поразки поспіль зазнав Оржівський ОДЕК» у аматорському чемпіонаті України з футболу. Кривдником команди з Рівненщини став колектив «Минай» з Закарпаття. Програш ще більш прикрий, адже поступились оржівці на власному полі.  

Схожі статті