+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 08.11.2017 (ВІДЕО)

АНОНС:

Заборонений плід солодкий. Так, мова йде про Національний природний парк «Дермансько-Острозький» на Рівненщині. Там потенційний інвестор виявив бажання збудувати завод і видобувати торф. Здолбунівська районна рада, на території якої і знаходиться заповідник, не проти. Рішення лише за обласною. Чи готові обласні обранці підтримати таку ініціативу? 

За проекти громадського бюджету рівняни голосували впродовж 2 тижнів. Так, щоб підбити підсумки вибору мешканців міста, на чергову координаційну раду зібрались і депутати, і активісти. Тож які проекти громадського бюджет найбільше припали містянам до душі?

Небезпечна висота. Рівненські рятувальники вже давно озвучували потребу – придбати для міста драбину, яка зможе в разі пожежі обслуговувати верхні поверхи будинків. Місцеві обранці пообіцяли виділити на це кошти і допомогти управлінню ДСНС. Але сталося не так, як планували. Отже, яка техніка може захистити висотки від вогню і як її придбати для міста?

Маленька, але молодецька. Так, мова йде про Підлозцівську об’єднану територіальну громаду. Вона одна із перших, яка утворилася на теренах Рівненщини. І найменша - налічує лише дві тисячі населення. Та за неповні два роки їй вдалося досягти чимало позитивних результатів в облагородженні свого життя. Як живеться громаді Підлозцівської ОТГ після обєднання? 

Їх робота на перший погляд не помітна. Але  на Укрзалізниці саме «Локомотивне депо Здолбунів» робить унікальні ремонти тепловозів. Паралельно ,працівники встигають і бійцям зони АТО допомагати. Як нині працюється на підприємстві і чого не вистачає?

Вже більше року у Рівному на базі університету Україна функціонує проект «Університет третього віку». Це безкоштовна  навчальна програма для людей, яким виповнилося 55 років. Мета програми - задоволення пізнавальних і культурних інтересів, збереження та підвищення загального інтелектуального рівня осіб пенсійного віку. Задля цього з студентами третього віку зустрівся заслужений працівник культури України Андрій Пастушенко. Що цікавого розповів композитор? 

Раніше їх тут працювало понад 3000 тисячі, нині ж трохи більше п’ятиста. Продукція рівненського заводу високовольтної апаратури постачають, як на вітчизняні ринки так і на Європейські. Як нині  організована робота на підприємстві?

Вперше в Україні у Рівному відбувся турнір зі спортивної гри доджбол. Гра є молодою, адже лише у 2011 році створилася міжнародна федерація цього виду спорту. Тому організатори вирішили її популяризувати у нашому місті. 8 команд педагогічного факультету РДГУ відкривали для себе доджбол. Разом з ними цим займалися і журналісти "Сфера ТВ".

Схожі статті