+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 06.02.2018 (ВІДЕО)

АНОНС: 

Каналізування Басового Кута. З цього приводу сьогодні у Рівному скликали прес-конференцію, щоб розповісти про каналізування району міста. У водоканалі кажуть, процес тривалий і до його початку ще потрібно провести певні роботи. Коли розпочнуть і скільки це буде вартувати?

Від сьогодні в Україні запровадили своєрідну «Дошку ганьби» з відкритим списком неплатників аліментів. Знайти його можна на сайті Мінюсту. Потрапили туди особи,які більше трьох місяців не сплачують аліменти. Якщо ж заборгованість більше 6 місяців, то тепер державні виконавці можуть тимчасово обмежити боржника у праві виїзду за кордон, праві керувати автомобілем, праві використовувати зброю, а також полювати. Запроваджується також новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи для боржника. Він виконуватиме їх у вільний від навчання чи роботи час. А оплата за них піде на погашення боргу дитині. Боржник не матиме права не надавати згоду на виїзд дитини за кордон. Той з батьків, хто проживає з неповнолітньою дитиною, зможе виїхати з нею за кордон на відпочинок чи лікування без дозволу недобросовісного неплатника аліментів. 

Перебої із електро- та теплопостачанням. Раніше мешканці Багоявленської, 6 потерпали через зношені комунікації у своєму будинку. Чи вдалося вирішити проблему, коли вони створили ОСББ? 

Доступних ліків стало більше. Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або з незначною доплатою.  До оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 виробників українських і 30 – іноземних. В новому переліку вже міститься 47 препаратів, що на 100% відшкодовуватимуться за державний кошт.У порівнянні з попереднім реєстром стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, на 14 – для діабету ІІ типу, на 3 – для лікування бронхіальної астми. Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Перший, бо найбільше студентів. Міжнародний-економіко гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’ янчука зайняв  перше місце серед приватних вишів України за показником студентів-контрактників. У 2017 році за цією формою навчання було зараховано 1234 студенти. А за загальною кількістю спудеїв МЕГУ посів 12 сходинку серед усіх університетів України. 

Свіжа "кров". Патрульна поліція Рівненщини поповнила свої ради майже 120 новопризначеними копами. Усі вони пройшли декілька етапів відбору та відповідне навчання. Познайомитись з новими охоронцями порядку рівняни зможуть вже цього четверга 8 лютого. Адже цього дня об 11 ранку на майдані незалежності  117 патрульних складатимуть присягу на вірність народові України.

Схожі статті