+380673870816 +380673870816

Новини Рівного від 05.03.2018 (ВІДЕО)

АНОНС: 

Розставити всі крапки над «і». Адміністрація ринку «Моріон» розповіла про те, що відбувається на підприємстві.  Тож, про те, скільки справ пов’язаних з Моріоном знаходяться зараз у судах і чому ж поліція так часто навідується до ринку?

Рівне перетвориться на центр творчості та єднання талантів ледь не усіх регіонів України. 23-25 березня у міському палаці культури «Текстильник» пройде  Міжнародний багатожанровий фестиваль-конкурс мистецтв «АртЦентр талантів — 2018». Захід організовують вже вдруге в рамках теле – проекту «Єднання заходу та сходу України». Що чекатиме на рівнян та гостей міста розповіли під час прес –конференції.

Замість 6 мільйонів – 7. Саме стільки цьогоріч виділять з обласного бюджету на оздоровлення дітей пільгових категорі. Водночас, частину коштів на відпочинок школярів мають додати на місцях – у районах та ОТГ. Такі умови нового порядку, який впровадили на Рівненщині минулого року. Нагадаємо, тепер батьки самі можуть обирати заклад за своїм бажанням,  що створює конкуренцію серед оздоровчих установ. Часткову або повну оплату путівки здійснюють за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів у вигляді компенсації вартості путівки. Загалом, на Рівненщині планують охопити послугами оздоровлення та відпочинку понад 55 тисяч дітей пільгових категорій, а це близько 36% школярів. Також, в нашій області хочуть організувати відпочинок для дітей зі Сходу, на що запланували 199 тисяч гривень.

Дипломовані та успішні. Близько 300 випускників Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука отримали дипломи магістрів. Зворушливу мить у житті цих молодих людей бачили наші журналісти.

У Рівному впровадили послугу патронату над дитиною. Це одна з кращих практик альтернативного догляду за дітьми, які тимчасово залишилися без батьківської опіки. За таку послугу вихователь має відшкодування - щомісяця отримує грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Термін перебування дитини під патронатом визначається її індивідуальними потребами та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили її влаштування, але не має перевищувати 3 місяці. За детальною інформацією можна звертатись до Рівненського міського центу соціальних служб для сімї, дітей та молоді.

 

Схожі статті