+380673870816 +380673870816

На Всеукраїнській олімпіаді із журналістики студентка МЕГУ виборола третє місце

Найкращих акул пера та мікрофону готують у Рівному. Це всій країні довели студентки Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка Степана Дем’янчука на Всеукраїнській олімпіаді із журналістики, яка впродовж трьох днів проходила у Херсоні. 

Зокрема Галина Кобилянська виборола третє місце. Студентка обійшла суперників, які представляли такі відомі в Україні школи журналістики як київську та львівську.

Галина Кобилянська, студентка факультету журналістики МЕГУ:

- Мільйони громадян сидять по домівках. Діляться своїми враженнями і очікують нового випуску новин. Цікавляться, що сталося у країні за день. Втім, отримують інформацію, яка швидше за все, схожа на середньостатистичний фільм жахів.

Вона лише четвертокурсниця, втім, сюжети пише не гірші, аніж місцеві акули телевізійного простору. Про журналістську кухню дівчина знає практично все. Довела це Галина Кобилянська усій країні на Всеукраїнській олімпіаді із журналістики. Каже, що найважче було із тестовими завданнями.

Галина Кобилянська, студентка факультету журналістики МЕГУ:

- Були запитання з історії української журналістики, з масової комунікації. Найважче було те, що я не була впевнена у визначенні понять.

На такі питання, щиро зізнається Галина, вона відповідала навмання. Втім, якщо з тестами дівчині було складно, то із творчим завданням аніскілечки.

Галина Кобилянська, студентка факультету журналістики МЕГУ:

- Було завдання написати проблемний репортаж. Я дізналася, який ми маємо написати матеріал за 5 хвилин до початку. Ми мали поїхати на екскурсію до кондитерської фабрики, але через те, що хлорували воду, нам змінили план нашого відвідування. Писали про херсонську бібліотеку.

А писати було про що. У Херсоні, подейкують, що у бібліотеці мешкають привиди. Їх майбутні журналісти, звісно, не зустріли, втім, і окрім цього там було чимало цікавого.

Галина Кобилянська, студентка факультету журналістики МЕГУ:

- Там є дуже цікаві відділи, зокрема відділ для людей з обмеженими можливостями.

Окрім Галини за першість на олімпіаді змагалися ще дві студентки-журналістки з МЕГУ - Анастасія Горчикова та Ірина Чорна. Дівчата увійшли до десятки найкращих. Сьогодні усі вони гордість університету, - розповідає їх наставниця.

Ольга Мітчук, декан факультету журналістики МЕГУ:

- Це, справді, дуже високий результат. Я вважаю, що ми заслужено його отримали лише з тієї причини, що теоретичне навчання на факультеті тісно переплетене із практикою. Ми маємо прекрасну матеріальну базу і усе для того, аби студенти відточували свої професійні навички.

МЕГУ єдиний приватний виш, який був представлений на олімпіаді. Зокрема за першість змагалися майбутні журналісти із 24 вищих навчальних закладів України. Найкращими визнали вінничан. Втім, у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті переконані, що наступного року перемога буде за ними. І рівненська школа журналістики заживе нової слави.

Схожі статті