+380673870816 +380673870816

На відкриття Благодійного марафону "З вірою в майбутнє" завітали гості із Росії та Франції

У Рівному стартував традиційний Благодійний марафон "З вірою в майбутнє", який вже всімнадцяте проходить в міському Палаці дітей та молоді. З моменту його існування близько 70 талановитих вихованців ПДМ отримали фінансову і що найважливіше – моральну підтримку. 

Яскраві концерти, захоплюючі виставки, театральні постановки та азартні аукціони будуть тривати під час десятиденного Благодійного марафону. Його покликання - соціальна підтримка обдарованих дітей, вихованців ПДМу. Більше того, благодійні масштаби цьогорічного волонтерського дійства значно розширилися.

Ірина Первушевська, директор Рівненського міського Палацу дітей та молоді:

- Це, в першу чергу, є адресна підтримка кращих випускників Палацу дітей та молоді, а також з минулого року сюди долучаються діти з "Особливої дитини", хворі діти з онкологічного відділення. Ми трішечки починаємо збирати кошти на притулок для безхатніх тварин.

Що ж до марафонців, то їх цьогоріч двоє - вихованка Школи східних єдиноборств Палацу дітей та молоді, чемпіонка України та Європи з дзюдо Анастасія Турчин та Сергій Дорош, який вже десять років займається хореографією і є учасником народного ансамблю сучасного танцю "Лайт денс Кампані".Оскільки наша чемпіонка перебуває на змаганнях, то посвяту в марафонці Сергій пройшов один. За кулісами юнак зізнався, що подібні благодійні заходи - це шанс проявити себе та отримати перш за все моральну підтримку від небайдужих людей. Розповів і про своє найбільше захоплення.

Сергій Дорош, учасник Благодійного марафону-2012 "З вірою в майбутнє":

- Я вже з 2002 року навчаюся у школі сучасної хореографії. Це мені дуже подобається. Це хобі, яке наповнює усе моє життя. Я живу цим.

На відкриття марафону завітали не лише батьки вихованців ПДМу, а й представники міського управління освіти, духовенство, дітлахи з Росії та Франції та усі небайдужі до благочинних справ мешканці Рівного. Під час першого концерту глядачам свої таланти демонстрували вихованці етнокультурного центру міського Палацу дітей та молоді. Зі сцени лилася музика, лунали жваві українські пісні, вирували народні танці. Від побаченого усі відвідувачі залишилися у захваті.

Віталія, рівнянка:

- Концерт дивилася я, дивилися ви зі мною, думаю, що не може такий концерт не сподобатися. Якщо зважити, що це виступають дітки, які займаються тут. Цікаво. Вчать добре діток.

Надія Карлівна, рівнянка:

- Я з великим бажанням прийшла на цей концерт, не лише через те, що тут буде виступати мій внук, а й через те, що кошти, зібрані на цьому концерті, підуть на добру справу - на допомогу обдарованим діткам.

Десять днів наші марафонці прямуватимуть до своєї мети, залучені суспільною підтримкою. Дистанція буде всіяна не лише талановитими виступами творчих колективів та об’єднань ПДМу, а й взаємоповагою, щирістю та милосердям. Адже світ можна і варто робити кращим.

Схожі статті