+380673870816 +380673870816

На території Деражненської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище

Під час здійснення заходів державного нагляду за дотриманням вимог природоохоронного законодавства території Деражненської сільської ради Рівненської області екоінспекторами було виявлено стихійні сміттєзвалища ТПВ.

Відповідно до ст.12 ЗУ «Про управління відходами», виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений, належать до компетенції органу місцевого самоврядування.

Відповідно до ст. 57 ЗУ «Про управління відходами» особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть відповідно до закону дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність.

Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала на адресу Деражненської сільської ради лист з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.  

Наразі до Держекоінспекції надійшов лист з підтверджуючими матеріалами щодо ліквідації зазначеного стихійного сміттєзвалища.

Схожі статті