+380673870816 +380673870816

На сесії міської ради депутати розглянули ряд звернень незадоволених рівнян (ВІДЕО)

Незаконні будівництва у місті і як з цим боротися?  Сьогодні на черговій сесії Рівнеради депутати розглянули ряд звернень незадоволених рівнян.  Серед них і будівництво магазину на Кіквідзе, 18, що має всі дозволи, але  заважає мешканцям цього будинку, будівництво  багатоповерхівки на Кіквідзе, 66,  де люди вже почали розкуповувати квартири, а потім дізналися про мораторій  та війна за підвал на Соборній, 57. 

Обурення та невдоволення.  Засідання сесії розпочалося  з пікету під стінами залу засідань. Так, наприклад, мешканці будинку на Соборній, 57 простять повернути їм підвал, який за їх словами, зайняла підприємець із Сарн. Судова тяганина через це триває ще з літа.

Анастасія Фокіна, мешканка будинку на  Соборній, 57:

- Підвал наш. Чому нас звідти вигнали? І якась підприємець із Сарн являється власницею цього підвалу. Чого нас не захищають? Перший суд ми виграли. Зараз на другому суді.

Вже в сесійній залі людей заспокоюють, підвал повернути можна.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Для управління комунальної власності мій заступник з цього питання отримав завдання розірвати.  Поставлене завдання: або з вами домовляється, або віддає підвал.

Підняли на сесії  і питання про заборону будівництва магазину на Кіквідзе, 18, який заважає більшості мешканців. І попри доводи представників забудовника під час пікету…

Ігор Крамарець, представник забудовника:

- У нас є всі дозволи. Ми пройшли 2-3 перевірки. Все законно.

…Депутати все ж наклали мораторій на будівництво магазину. За це отримали подяку від мешканців.

Анна Іванова, мешканка будинку на Кіквідзе, 18:

- Ми ляжемо  під ці будівельні агрегати і недопустимо. Де це бачено? Закрили людям вікна і діти світла вже не побачать. Ми громада чи ми хто? Ви наші обранці. Щиро дякуємо. І ми вас підтримуємо далі.

Не дякувати, а критикувати й просити про допомогу до сесійної зали прийшли і рівняни, що придбали квартири у недобудованій багатоповерхівці на Кіквідзе, 66. Нині там будівельні роботи припинені й відкриті кримінальні провадження через відсутність договору про оренду землі під будівництво.

Вікторія, покупець квартири:

- Ми купили ці квартири на тій основі, що ми бачили,  що вони будуються. Ви ж є, мабуть, влада, яка бачить, що у вас в місті робиться.

Втім  зарадити  місто ніяк не може. Адже суд заборонив приймати  Рівнераді  будь-які рішення з цього приводу. 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Дозвіл на будівництво дає не міська влада. Це дає київська структура. Місто не давало будь-яких документів. Все, що там робилося, було незаконне.

Проте, мешканці не можуть зрозуміти чому такий резонанс та хвилю перевірок виклакало саме це будівцитво, квартири в якому найдешевші в місті.

Вікторія, покупець квартири:

- Чому ви не допускаєте? Ви повинні в наше місто таких будівельників запрошувати.

Аби в подальшому таких конфліктних ситуацій не виникало, депутати пропонують проводити своєрідний тендер.

Олександр Лащук, депутат Рівнеради:

- До кінця року винесіть на загальне обговорення, які земельні ділянки можуть  бути передані для забудовників у нашому місті для того, щоб забудовники могли будувати будинки за помірною ціною.

Також до сесійної зали вкотре із своєю наболілою проблемою виселення прийшли мешканці гуртожитку на Відінській, 10.  Їх питання вимагають вирішити негайно.

Люфт:

- Ви знаєте, що першого січня закінчується мораторій.

- Таке враження, що я говорю з глухою стіною. До вас він не має відношення. Єдиний шлях -  продати те, що дали і кошти віддати вам.

Активісти також просять,  щоб  прокуратура  знайшла власника цього гуртожитку, мовляв, це пришвидшить вирішення питання. 

Роман Коваль,  керівник «Правого сектора» на Рівненщині:

- За цим стоїть хтось із полковників СБУ. Тому я б дуже просив назвати прізвище людини, яка викупила цей гуртожиток. Тому дуже велике прохання до прокурора міста назвати ту людину і запитати, де він взяв стільки коштів, щоб викупити його.

Пропозицію знайти власника підтримало ще кілька депутатів. Міський голова ж зазначає, що хоче діяти законним шляхом. А саме продати те  приміщення, яке пропонувала на обмін обласна рада, щоб мешканці за ті кошти змогли викупити свої рідні оселі.  

Схожі статті