+380673870816 +380673870816

На Рівненщині зросла закупівельна ціна на молоко

Так, сьогодні за літр молока заготівельники платять селянам 2 гривні 35 копійок, в той час як рік тому ця сума становила 1 гривню 90 копійок. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.

І хоч на кілька відсотків зросли ціни і на молокопродукцію, все ж на Рівненщині вони нижчі, ніж в середньому по Україні, констатують у департаменті економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації.

Аби селяни мали постійний ринок збуту молока, влада створює в області комфортні умови для роботи виробників, які відкривають молокопереробні підприємства на місцях.

Так, у Корецькому районі сьогодні таких працює вже 2. Загалом молоко в селян закуповує 11 підприємств-заготівельників, і не лише з Рівненщини, а й із сусідніх областей. Проте, саме завдяки місцевим переробникам вдається втримати закупівельну ціну на молоко, відтак, забезпечити прибуток селян.

Загалом цінова ситуації не лишень щодо молока, а й в цілому відносно соціальної агропродукції 2013 рік в області стабільний. До того ж баланс між виробниками і споживачами сьогодні кращий, ніж торік. Адже сільгоспвиробники нині реалізовують продукцію за вигіднішими цінами.

Схожі статті