+380673870816 +380673870816

На Рівненщині запрацює проєкт «ГОВЕРЛА» на підтримку розвитку громад

Фото пресслужби РОДА

Рівненщина долучається до Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Про це сьогодні повідомили під час пресконференції заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода та керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам.

Найближчим часом для усіх 64 територіальних громад Рівненщини буде проведено анкетування. За результатами буде відібрано 10 ТГ для участі у проєкті. У рамках «ГОВЕРЛИ» надаватиметься, зокрема, технічна допомога територіальним громадам, навчання для адміністраторів та керівників громад тощо. Повідомляє пресслужба РОДА.

Вже навесні в області буде укомплектований офіс проєкту.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» має на меті зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію залучення громадськості на всіх рівнях. Саме тому, для кожної громади-партнера буде розроблено індивідуальний план підтримки, який базуватиметься на результатах аналізу спроможності та ІТ-аудиту та стане дорожньою картою для реалізації партнерства Проєкту та громад.

Як зазначив керівник проекту «ГОВЕРЛА» Габріель Абрагам, основна задача програми – підтримка державної політики та пріоритетів Уряду України.

Зазначимо, проект «ГОВЕРЛА» – це п’ятирічна програма, яка впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI).

У 2021 році партнерами Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» стали 25 громад Волинської, Львівської та Полтавської областей. За результатами другого відбору Рівненщина та ще три області запрошені до співпраці з Проєктом. Загалом підтримка Проєкту охопить 7 областей і понад 60 громад.

Схожі статті