+380673870816 +380673870816

На Рівненщині Юрій Павленко проінспектував Дубенську виховну колонію

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко, перебуваючи з робочою поїздкою на Рівненщині, поспілкувався з ув’язненими та вивчив роботу закладу. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    Нині в установі перебуває 141 засуджений (78 - неповнолітні). Більшість із них відбувають терміни за незначні злочини, як то крадіжки мобільних телефонів. За це неповнолітніх не варто ізольовувати, переконаний Юрій Павленко. Натомість на етапі відбування умовного терміну покарання їм необхідно надати психологічну, педагогічну, корекційну та соціальну допомогу, щоб дитина не скоювала повторний злочин.
    Водночас усі працівники виховної колонії мусять адаптувати неповнолітніх до життя на волі. Заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад розповіла, що 125 засуджених нині є учнями професійно–технічного училища, яке діє в установі. Відтак, мають можливість здобути фах токаря, верстатника, маляра, штукатура, швачки, майстра з ремонту взуття та обмотувальника елементів електричних машин. Відбуваючи термін, вони встигають опанувати по кілька спеціальностей і навіть є студентами-заочниками у вищих навчальних закладах. Постійна зайнятість неповнолітніх, культурно-масова та психокорекційна робота, а також релігійний вплив (установа співпрацює з різними релігійними організаціями, має капличку та молитовну кімнату) допомагає виправитися багатьом засудженим. Як зауважила Світлана Сад, майже кожен другий ув’язнений звільнений з Дубенської виховної колонії достроково.
    Щоб вихованці установи знали свої права, Юрій Павленко подарував бібліотеці закладу методичну спеціалізовану літературу та попросив педагогів викладати юриспруденцію зрозумілою і доступною мовою. А увесь колектив установи запросив до відкритої дискусії щодо гуманізації правосуддя стосовно дітей та запровадження відновного правосуддя в Україні.

Схожі статті