+380673870816 +380673870816

На Рівненщині відкрили перший центр обслуговування платників податків

На Рівненщині відкрили перший центр обслуговування платників податків. Свою роботу новоспечений заклад розпочав в Острозі. Тепер сплачувати податки, декларувати доходи і юридичним і фізичним особам буде набагато зручніше, запевнили податківці, адже один заклад об’єднав у собі кілька секторів роботи. 

Підприємець, власник пилорами Володимир став одним із перших відвідувачів нового центру обслуговування платників податків. Він розповів, що свій обов’язок перед державою виконує сумлінно, усі звіти та декларації завжди подає вчасно. Втішений, що відтепер ці марудні процедури виконувати стане набагато зручніше.

Володимир Гарварчук, підприємець:

- Так, стало зручніше. Не треба ходити по декількох приміщеннях. Все зробили. В одному місці треба здавати звіти.

В Острозькому районі підприємницькою діяльністю займаються понад три з половиною сотні представників малого і середнього бізнесу. І вже за перший квартал цього року їх зусиллями було наповнено 117 % місцевого бюджету та 109 % доходів до державного бюджету.

Василь Дума, голова Острозької райдержадміністрації:

- Сьогодні ми практично розламали той бар’єр, який був між платником та інспекцією. Як говорить начальник податкової інспекції, сьогодні не повинен платник податків для податкової бути, а податкова для платника. І ми сьогодні відкрили сервісний цент, щоб надавати зручні послуги для тих платників податків, які сьогодні є.

Перевагою такого центру є перш за все компактність та зручність, розповіли його працівники. В одному приміщенні розташовані "вікна" з прийому звітності, звернень, видачі довідок, реєстрації та обліку платників податків. Професійна консультація та роз’яснення теж входить в перелік функцій закладу.

Світлана Шевцова, головний державний податковий ревізор – інспектор:

 - В нас є в сервісному центрі комп’ютери. Їх можна використати, якщо ви флешку з собою принесли. Людям наші працівники допоможуть. Все розкажуть, якщо потрібно роздрукують, проведуть консультацію.

Вже до кінця року такі центри обслуговування запрацюють по всій області. Податківці у свою чергу сподіваються, що нові умови сервісної служби будуть ще більше заохочувати платників податків до сумлінного виконання своїх обов’язків.

Схожі статті