+380673870816 +380673870816

На Рівненщині у смт Квасилів назріває бунт мешканців через часте відключення їх помешкань від електропостачання

Впродовж останнього тижня чотири рази вимикалося освітлення у багатоповерховому житловому масиві селища міського типу Квасилів Рівненського району. Причина – зношеність енергогосподарства підприємства ВАТ "Рівнесільмаш", яке обслуговує частину селища.  
     Актив частини селища, яке проживає у дев’ятиповерхових будинках готовий до масових акцій протесту та пікетування підприємства. Одна з причин таких радикальних дій – небезпека виведення з ладу електрообладнання та побутової техніки у квартирах квасилівчан, за яку, ясна річ, ніхто компенсації не виплачуватиме. 
      "Як тільки над нашим селищем пройде грозова злива, електрогосподарство ВАТ "Рівнесільмаш" дає збій, адже скручені кабелі не витримують навантаження і в черговий раз потребують все нових і нових з'єднувальних муфт. В минулому році проблеми з електропостачанням виникли в переддень 1 вересня, жителі добряче перенервували, адже аварію могли б і не ліквідувати", – згадують місцеві мешканці, які з певних причин попросили не називати їхні прізвища.
       Схожі аварії тепер відбуваються дуже часто, але ліквідовують їх не дуже оперативно, бо багато будинків без резервного та дублюючого живлення. В окремих трансформаторних підстанціях живлення будинків проводиться з одного трансформатора, що веде до перевантаження та зупинки подачі електроенергії на невизначений час. 
       Мешканці смт Квасилів та представники селищної ради вкотре хочуть привернути увагу адміністрації ВАТ "Рівнесільмаш" до даної проблеми і сподіваються на терміновий перегляд стратегії щодо забезпечення безперебійної роботи електрогосподарства смт Квасилів. 
       Як розповів телеканалу "Сфера" селищний голова Квасилова Дмитро Крет: "Насамперед необхідно відновити всі резервні та дублюючі кабелі, провести технічне переоснащення трансформаторних підстанцій, замінивши морально та фізично застаріле, енергомістке і розкомплектоване електрообладнання радянських часів на сучасне. Залучити до кадрового складу додаткових спеціалістів з галузі енергетики". 
      Від імені десятитисячного населення Квасилова група активістів звертається до керівництва ВАТ "Рівнесільмаш" з вимогою не ігнорувати цієї проблеми, бо наслідки можуть бути не дуже втішні, адже попереду зима.

Схожі статті