+380673870816 +380673870816

На Рівненщині у приватну власність незаконно передали прибережну смугу озера

Зарічненський районний суд задовільнив 2 позови Вараської окружної прокуратури та повернув у власність громади дві земельні ділянки у прибережній смузі озера Омит, вартістю понад 6,3 млн грн.

Так, двом жителям Зарічного, згідно з рішенням ГУ Держгеокадастру у Рівненські області, надано у приватну власність 0,19 га землі за рахунок земель державної власності для індивідуального садівництва на території Локницької сільської ради.

Втім, прокурорами встановлено, що надані ділянки відносяться до земель водного фонду і розташовані у межах прибережної захисної смуги озера Омит, яке входить до Нобельського національного природного парку.

А такі землі в силу закону не можуть передаватися у приватну власність, оскільки прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

Це і стало підставою для звернення прокуратури до суду. Після набрання рішеннями законної сили прокурори контролюватимуть виконання, аби землі прибережної смуги належали громаді, а не приватним особам.

Схожі статті