+380673870816 +380673870816

На Рівненщині у людей замість земельної ділянки з городиною вирили глиняний кар’єр (ВІДЕО)

Не так давно, тут можна було посадити та зібрати городину. Зараз же тут величезний глиняний кар’єр, де працює техніка місцевого цементного заводу. Місцеві мешканці обурені, адже в них відібрали їх земельні ділянки. Куди б люди не зверталися, ніхто не вирішує їх проблему. В справу втрутився «Народний контроль». 

Пані Антоніна збирала урожай тут понад двадцять років. Після того, як з’явилася важка техніка, жити стало значно важче, - нарікає жінка.

Антоніна, жителька Новомильська:

- Минулого року, літом я нічого не садила -  збитки, і цей рік теж – збитки. Приїхали бульдозером  і  стали рити землю.

Чоловік пані Антоніни - Леонтій показує, що сталось з їх земельною ділянкою - тепер тут величезний кратер. Аналогічна ситуація з земельною ділянкою і в іншого жителя Новомильська -  Анатолія.

Анатолій, житель Новомильська:

- Почали розробляти цей кар’єр, нікого ніхто не попереджав. Я  звернувся до сільської ради,  чи якийсь давали дозвіл – ні, не давали.  Я в міську ратушу нашу пішов, теж ніхто нічого не знає.

Аби дізнатися, чому підприємство почало проводити розробку кар’єру, команда «Народного контролю» вирішила поцікавитись у керівництва фірми. Та спілкуватися з журналістами там не бажають – охорона не впускає знімальну групу.

Зв’язуємось з керівником цементного заводу телефоном. Той запевняє , всі роботи виконують згідно чинного законодавства. Аби хоч якось пролити світло на цю справу, команда «Народного контролю» вирушила до Здолбунівської райдержадміністрації. Чиновники кажуть, заборонити видобуток – не можуть, бо керівництво заводу справді керується законом.  Підприємство має повне право користуватися землею. Та у адміністрації запевняють – селян напризволяще не залишать. 

Сергій Кондрачук, голова Здолбунівської райдержадміністрації:

- Буде проведено рекультивацію, за декілька років і вона знову зможе користуватися своїм городом, але за ці декілька років, за які вона не користується, їй буде нормальна компенсація. 

Ми і надалі слідкуватимемо за перебігом справи і перевіримо, чи виплатять людям компенсацію. 

Схожі статті