+380673870816 +380673870816

На Рівненщині створять оптовий ринок сільськогосподарської продукції

Такі ринки популярні у Європі. Їх створення - на часі і в Україні. Проект оптового ринку сільськогосподарської продукції на Рівненщині презентували під час засідання колегії облдержадміністрації. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.
     Відповідно до нього, ринок розташовуватиметься на в’їзді в Рівне, займаючи площу 10 гектарів. Тут буде запропоновано увесь асортимент сільськогосподарської продукції – овочі, фрукти, м’ясо-молочні вироби, риба, бакалія, квіти тощо. Цей ринок розрахований лише на оптових покупців, працюватиме він уночі. Павільйони на території зводитимуть із можливістю розширення, подбають і про стоянки. На думку фахівців, створення такого об’єкту впорядкує відносини виробників та споживачів. 
     Рівненщина володіє значним аграрним потенціалом, до того ж розташована на перетині міжнародних транспортних кордонів. Тож створення на теренах області оптового ринку сільськогосподарської продукції є важливим елементом регіонального розвитку. Об’єкт обійдеться у 18 мільйонів доларів. На сьогодні є інвестор, який готовий вкласти такі кошти у створення ринку. Тим часом обласна влада гарантує підтримку втілення цього проекту, заявив голова облдержадміністрації Василь Берташ, адже такий ринок буде вигідним як для виробників, так і для споживачів. Очільник краю клопотатиме перед урядом про надання ринку статусу оптового. Адже лише після цього можна буде споруджувати об’єкт.

Схожі статті