+380673870816 +380673870816

На Рівненщині спостерігається зростання темпів вакцинації

Фото ілюстроване

Цього тижня спостерігається зростання темпів вакцинації в Рівненській області на 15-25%. На сьогодні Рівненщина перебуває в першій десятці регіонів за рівнем вакцинації в державі.

За словами Міністра охорони здоров’я, вакцинація від COVID-19 т.зв. бустерною (третьою) дозою буде передбачена для пацієнтів, у яких ослаблений імунітет. Питання масової вакцинації бустерною дозою буде розглядатися після перетину порогового рівня вакцинації – 50% від запланованого рівня імунізації населення держави.

В Україні дозволена вакцинація проти COVID-19 дітей віком від 12 років. Аби пройти таку вакцинацію в першу чергу треба звернутися до сімейного лікаря, пройти медичний огляд та отримати дозвіл на проведення такої вакцинації. Необхідно мати довідку форми 063/о (облікова), яка засвідчує, що дитина отримала повний курс рутинної вацинації. Після цього дитині буде дозволено вакцинуватися від COVID-19.

Міністерством охорони здоров’я України підписано контракт з американською фармкомпанією «Pfizer» щодо поставок в Україну лікарського засобу «Paxlovid». Виробник гарантує, що препарат на 90% знизить ризик захворіти на коронавірусну інфекцію, а також ризик летальних випадків від COVID-19. Він дієвий у тому числі проти штаму коронавірусу «Омікрон».

Схожі статті