+380673870816 +380673870816

На Рівненщині СБУ викрила експрацівника виправної колонії та двох в’язнів за організацію наркобізнесу

Служба безпеки регіону викрила трьох учасників організованої групи, які налагодили протиправний механізм постачання наркотичних засобів та психотропних речовин засудженим.

Зловмисниками виявились колишній працівник однієї з колоній Рівненщини та двоє ув’язнених.

Встановлено, що наркобізнес організував один із засуджених, який до організованої групи долучив іншого в’язня та працівника виправної установи.

Організатор домовлявся із засудженими про необхідну кількість «товару», а працівник виправної установи особисто доставляв розфасовані «дози» на територію колонії.

Правоохоронцями задокументовано кілька фактів збуту наркотичних речовин, а саме марихуани, метамфетаміну та синтетичних психостимуляторів.

Зловмисників було затримано «на гарячому» під час чергової спроби збуту «товару» у виправній колонії та одержання неправомірної вигоди від протиправної діяльності.

Згідно рішення суду працівника колонії було визнано винним в отриманні хабаря від засудженого та звільнено із займаної посади. Наразі він відбуває реальне покарання в місцях позбавлення волі.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене у складі організованої групи).

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБУ в Рівненській області спільно з працівниками ТУ ДБР за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Схожі статті