+380673870816 +380673870816

На Рівненщині правоохоронець організував схему ухиляння від мобілізації

Служба безпеки регіону викрила місцевого правоохоронця на організації схеми ухилення від мобілізації особами призовного віку.

Зловмисник, користуючись своїм службовим становищем та зв?язками, підшукував своїх «клієнтів», яким згідно «плану» радив умисно не приходити до місцевих ТЦК після отримання кількох повісток.

Після того, коли «ухилянт» кілька разів не з’являвся без поважної причини, стосовно нього відкривали кримінальне провадження.

Так, організатор схеми брав під свій контроль хід справи, при цьому, за неправомірну вигоду не вживав будь-яких заходів щодо фактичного розшуку вказаної особи.

У подальшому, правоохоронець радив «клієнту» укласти зі слідчим «мирову».

Враховуючи злочин невеликого ступеню тяжкості та повне визнання своєї провини, «ухилянт» отримував умовний термін покарання.

Таким чином, на час слідства та період відбування покарання призив на військову службу не відбувався.

Вартість вказаних послуг становила від 2 тис. доларів США з людини.

Співробітники СБУ затримала правоохоронця «на гарячому» під час отримання хабара від чергового «клієнта».

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п?яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі дії щодо інших учасників протиправного механізму.

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБ України в Рівненській області спільно ТУ ДБР у м. Хмельницькому за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Схожі статті