+380673870816 +380673870816

На Рівненщині працює програма релокації бізнесу

Фото ілюстративне

Рівненська обласна військова адміністрація забезпечує належну координацію робіт всіх причетних до процесу релокації бізнесу, включаючи органи місцевого самоврядування територіальних громад, територіальні органи міністерств та відомств, причетні підприємства, установи та організації регіону. Для зазначених цілей створено Центр економічного розвитку та релокації бізнесу та відповідний Сall-центр (0 800 500 078), які стали ключовими комунікативними майданчиками для бізнесу та всіх задіяних у програмі релокації.

За підтримки Проєкту USAID обласна військова адміністрація запустила платформу з релокації бізнесів https://restartbusiness.in.ua/. Цей інструмент дозволить всім українським підприємствам з територій, охоплених бойовими діями, оперативно отримати інформацію про об’єкти нерухомості, придатні для оренди або продажу (наразі на порталі розміщено 246 пропозицій від місцевого бізнесу).

Станом на 01.06.2023 на територію Рівненської області релоковано
39 підприємств, переважно з Харківської та Київської областей.

Крім того, на Рівненщину переїхали 4 установи: Луганський державний медичний університет, Харківський інститут медицини та біомедичних наук, підприємство Луганської обласної ради «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» та Державний навчальний заклад «Бахмутський центр професійно-технічної освіти».

Найпоширенішими галузями, у яких здійснюють свою діяльність релоковані підприємства є: деревообробна промисловість, текстильне виробництво, виробництво напоїв, логістичні послуги, виробництво меблів, ремонт та монтаж машин і устаткування, комп’ютерне програмування, оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів та виробництво продуктів харчування.

 

Схожі статті