+380673870816 +380673870816

На Рівненщині побільшало шкільних автобусів

Голова облдержадміністрації Василь Берташ вручив ключі від шкільного автобуса директорові Кисорицької загальноосвітньої школи, що у Рокитнівському районі. Ще один отримають учні, які доїжджають до навчального закладу в селі Борове цього ж району. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
     Із понад десяти тисяч учнів у Рокитнівському районі підвозити до шкіл потрібно майже 400 дітей. Для цього придбано 6 транспортних засобів, втім бракує ще двох. Допоки шкільні автобуси не купили, місцева влада за пропозицією освітян відпрацювала з перевізниками можливість їх підвезення. Водночас обласна влада постійно сприятиме в коригуванні графіків маршрутів для зручності доїзду дітей.
     Загалом в області потрібно підвозити на навчання майже 14 тисяч учнів. Більше половини дітей доїжджають шкільними автобусами, а ще 4,5 тисячі – іншими видами транспорту. На Рівненщині відсоток дітей, які добираються на уроки пішки, зменшили на понад 7 відсотків (підвозити почали 1124 учня та 88 педагогічних працівників).   Зокрема, за програмою "Шкільний автобус" придбали 8 транспортних засобів. Ще два купили за програмою "Рівний доступ до якісної освіти", шість – за рахунок місцевих бюджетів та три – з інших джерел фінансування.

Схожі статті