+380673870816 +380673870816

На Рівненщині підполковник міліції змінила погони на обійми прийомних дітей (ВІДЕО)

Змінила погони підполковника міліції на обійми прийомних дітей. Влітку Тамара Лисенко разом із чоловіком взяли на виховання 9 сиріт. Усі з однієї родини. В Україні до них ніхто на таке ще не наважувався. Сьогодні багатодітна сім’я живе в 11-кімнатній квартирі в Олександрії. Нині  тут готуються до свого першого Нового року разом. І радіють подарункам, які приніс Святий Миколай. Окрім солодощів та іграшок цьогоріч малечі він подарував найдорожче – маму та тата. 

Щодня обіймами та палкими поцілунками зустрічає малеча свою маму Тамару. Декілька місяців тому підполковник міліції, в роботі сувора та вимоглива, а вдома – тепла та лагідна, Тамара Лисенко разом зі своїм чоловіком Олегом взяли на виховання 9 дітей-сиріт. Наймолодшій Юлі лише чотири. Віталій - найстарший. Він вже студент. 

Люфт:

- Юля, піднімай руку. Дарина, Аня, Аліна, Софія. Я - Оксана.

- А братиків як звати?  

- Віталік, Назар, Юра був і Свєтік. Все.

Олег та Тамара одружилися кілька років тому. В обох  другий шлюб. Діти від першого вже дорослі, тому подружжя вирішило подарувати свою батьківську любов тим, кому її так бракувало. Для них це діти зі Здолбунівського району.

Олег Куцелик, тато:

- Ми ще з дружиною думали мати своїх дітей, але ми знали, що в сім’ї  двоє дітей - Юлія і Софія і ми хотіли цих дівчат вдочерити, але нам сказали, що не можна розлучати сім’ю.  

На створення будинку сімейного типу Тамару Лисенко підштовхнула служба в міліції. Їй було несила  дивитися на поламані від нестачі батьківського тепла дитячі долі. Наскільки складно жити без мами вона побачила ще в дитинстві на прикладі сусідських дітлахів. 

Тамара Лисенко-Куцелик, мама:

- Треба шукати підвалини створення нашого будинку сімейного типу ще з дитинства. Я виросла в багатодітній сім’ї, в нас до столу сідали 10 чоловік. А поруч жила сім’я, яких кинула мама, семеро дітей. У цих дітей була нелегка доля, вони пішли до інтернату, в результаті ні в кого з них життя не склалося. 

Щодня родина прокидається на світанні. О 6 малеча вже на ногах. Довго спати не дає і батькам. Відразу будить. 

Олег Куцелик, тато:

- Завжди люблю вранці прокидатися. Люблю попити кави, а потім роблю бутерброди, готую дітям сніданок і веду в школу. Коли мама, а коли я. 

Із малечею не складно, запевняє  мама - підполковник міліції. Адже діти їй у всьому допомагають. Старша донька Аліна господиня на всі руки. І за меншими сестричками пригляне, і прибере, і їсти приготує. Варити вміє навіть суп. 

Аліна:

- Спочатку потрібно помити і почистити картоплю та поставити варити. Потім цибулі нарізати. Але у воду потрібно спочатку картоплю і гречку кинути, якщо це  буде гречаний суп, тоді варити його, а вже потім м'ясо кидати, приправи різні.

Облаштувати будинок сімейного типу родині Куцеликів допомагали усі не байдужі. Районна влада виділила житло – 11-кімнатну квартиру. Аби діти виховувалися у сім’ях, а не в інтернаті нині в районі роблять усе, - запевняє його очільник Володимир Пилипчук. 

Володимир Пилипчук, голова Рівненської районної ради:

- Рівненський район передовий  у створенні будинків сімейного типу. З 25 по всій області, в нас 13. Приємно бачити, що сім’ї створюються і якнайменше діток залишається в інтернатах та переходять до будинків сімейного типу.

Нині родина Куцеликів готується вже зустрічати свій перший Новий рік разом. Великою, дружньою родиною прикрасили ялинку, під подушку у спільний дім Святий Миколай приніс вже й перші подарунки. 

Схожі статті