+380673870816 +380673870816

На Рівненщині перевірили умови лікування ветеранів Великої Вітчизняної війни

Чи добре готують та належно лікують ветеранів у Рівненському обласному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни днями перевірила заступниця голови Рівненської ОДА Світлана Сад. Адже саме в цю установу з держказни виділяються чималі кошти в рамках соціальних ініціатив Президента України. 

86-річний інвалід І групи Теофіл Ільчук щорічно підліковується в Рівненському обласному госпіталі інвалідів Великої Вітчизняної війни. Старенький на власні очі бачив як за останні роки змінився госпіталь. Свого часу він не йняв віри обіцянкам влади щодо добудови фізіотерапевтичного корпусу. Нині ж дідусь розповів Світлані Сад, котра завітала з перевіркою до закладу, що послуги постійно покращуються і тут йому допомагають знову стати бадьорим.

Теофіл Ільчук, пацієнт госпіталю:

- Крапельниці роблять, уколи дають. Мені тут роблять масаж і на ноги кладуть магніти. І ванни є, і багато різноманітних процедур.

Світлана Сад запевнила, що влада й надалі шукатиме можливості, аби оновлювати основну ветеранську базу Рівненщини. Так, за 60 тисяч бюджетних гривень вже виготовили проектно-кошторисну документацію на ремонт терапевтичного корпусу, оскільки в ньому лікують 80 відсотків пацієнтів госпіталю.

Світлана Сад, заступниця голови Рівненської ОДА:

- В цьому році завдяки голові Рівненської ОДА і дорученню президента ми все ж розпочнемо ремонт покрівлі. Зробимо перший етап реконструкції терапевтичного корпусу. Адже це найбільший корпус і у ньому перебуває на лікуванні найбільше ветеранів.

Разом із тим Світлана Сад перевірила якість і калорійність ветеранських обідів. Для урізноманітнення меню залучають також соціально відповідальний бізнес.

Андрій Бурачик, головний лікар обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни:

- Завдяки спонсорській допомозі поміняли усю посуду в госпіталі. За рахунок спонсорських коштів ми закупляємо і продукти харчування. Наприклад, зараз купуємо сезонні овочі, фрукти. Також за рахунок спонсорських коштів ми провели усі поточні ремонти у будиночку з покращеним перебуванням пацієнтів.

Аби ж не відставати від благодійників, влада краю на "бюджетні котлети" ветеранам додала ще 50 тисяч гривень з обласної скарбниці.

Схожі статті