+380673870816 +380673870816

На Рівненщині оновлять шкільні харчоблоки

Фото пресслужби РОДА

На Рівненщині модернізовують  шкільні їдальні та харчоблоки. 

Про це сьогодні йшлося на селекторній нараді за участі Мінрегіону. 

Нагадаємо, реформу шкільного харчування ініціювала перша леді Олена Зеленська. У Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень. Повідомляє пресслужба РОДА.

Під час наради обговорили тему проведення будівельно-ремонтних робіт у шкільних їдальнях та харчоблоках  у рамках реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища. 

«Першочергово звертаємо увагу на великі школи, на співфінансування, на наповнюваність закладу. Харчоблоки – це системна проблема, тож держава допоможе громадам її вирішити. Зазначу, що модернізація триватиме впродовж декількох років. Зараз готуємо документи на проєктно-кошторисну документацію», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукерія. 

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко зауважив, що цьогоріч планується модернізувати 13 шкільних їдалень (харчоблоків). Тергромади області вже подали потребу на здійснення будівельно-ремонтних робіт. 

«Співфінансування залежить від того, в якій громаді знаходиться шкільний харчоблок, –  враховуємо міську, селищну, сільську місцевість. Відповідно і відсоток  коливається від 10 до 30%», –  розповів Іван Лукерія. 

Вимоги до облаштування харчоблоку в закладі освіти прописані в Державних будівельних нормах, санітарних регламентах і гігієнічних вимогах. Удосконалюватимуть харчоблоки (їдальні) за двома типами: класична кухня – приготування і роздача їжі та опорна кухня, де є транспортування продукту в термобоксах.

Схожі статті