+380673870816 +380673870816

На Рівненщині чоловік самовільно викопав ставок поблизу власного помешкання

При розгляді звернення, яке надійшло на вебресурс «Екозагроза» 27 травня 2024 року фахівці Інспекції за участі голови Корнинської сільської ради, начальника відділу архітектури, будівництва, інвестицій, комунальної власності та земельних відносин і начальника відділу юридичної, кадрової та мобілізаційної роботи, провели обстеження земельної ділянки на території Корнинської громади Рівненського району.

У результаті обстеження було встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки, що належить до земель водного фонду, шляхом викопування ставка жителем села Корнин, поблизу власного помешкання.

На порушника було складено відповідний протокол та винесено постанову згідно зі статтею 53-1 КУпАП «Самовільне зайняття земельної ділянки».

Не погодившись з винесеною постановою, порушник звернувся до суду. Однак, в задоволенні адміністративного позову даного громадянина до Державної екологічної інспекції Поліського округу про визнання протиправною та скасування постанови та закриття провадження у справі відмовлено, дії державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу визнано цілком правомірними. Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає.

Тож Інспекцією зазначена постанова про накладення адміністративного стягнення направлена до Рівненського відділу державної виконавчої служби у Рівненській області Західного міжрегіонального Міністерства юстиції для примусового виконання.

Порушнику направлено претензію про відшкодування збитків, завданих внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.

Схожі статті