+380673870816 +380673870816

На підприємствах теплокомуненерго планують використовувати енергоощадливі технології

Мінрегіон України ставить за мету досягнення економії природного газу підприємствами теплокомуненерго в обсязі не менше 3 млрд. куб. м, повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. 
    Керівник Мінрегіону наголосив, що Україна поки що не має достатньо позитивного досвіду енергозбереження в теплозабезпеченні. Заходи, які впроваджувалися протягом останніх 20 років, не мали системного характеру та не призвели до відчутної економії газу. Незначне зниження обсягів споживання відбулося лише за рахунок переведення окремих будинків на індивідуальне опалення.
    За словами Анатолія Близнюка, ще минулого року Мінрегіон розробив проект концепції державної цільової програми модернізації та розвитку систем теплозабезпечення України на наступні 10 років. Ця програма включена до проекту Національного плану дій на 2012 рік як ключовий захід та має бути розроблена вже у грудні. Усі заходи програми розробляються в ідеології розробки кардинально нових інвестиційних підходів у діяльності систем життєзабезпечення.
    За його словами, складова комунальної теплоенергетики в структурі споживання країною природного газу становить близько 9 млрд. куб.м на рік (без урахування обсягу споживання "Київенерго").

Схожі статті