+380673870816 +380673870816

Міжнародна науково-практична конференція з проблем культурної ідентичності відбулася в Острозькій академії

У Національному університеті "Острозька академія" відбулася четверта Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми культурної ідентичності: співвідношення традиційного і модерного аспектів ідентифікації", організована кафедрою культурології та філософії.
     Під час пленарного засідання із вітальним словом до учасників з України та Польщі виступив ректор університету, професор Ігор Пасічник, за словами якого унікальність конференції полягає передусім в практичній значущості даної проблематики, що випливає із динамічності розвитку ідентичності в сучасній культурі. Також привітав гостей декан гуманітарного факультету, професор Василь Жуковський, зауваживши, що проблеми культурної та національної ідентичності є надзвичайно важливими.
     За словами члена оргкомітету, викладача кафедри культурології та філософії Дмитра Шевчука, проблеми, що порушуються на конференції, потрібно розглядати через призму різних підходів, тому на заході не обмежилися співпрацею виключно з культурологами, а запросили до участі також  філософів, істориків, політологів, соціологів, філологів для того, щоб створити можливість всебічного обговорення різних аспектів проблеми культурної ідентичності.

Схожі статті