+380673870816 +380673870816

Міський голова Володимир Хомко реалізує «Дорожню карту реформ Рівного» (ВІДЕО)

Для цього сьогодні міський голова зустрівся з громадськими активістами та депутатами, аби обговорити напрацьовані проекти рішень, які внесуть корективи в низку положень, що дасть можливість громадянам бути не лише активними учасниками засідань Рівнеради, але контролювати надходження та витрати  з міського бюджету. 

Громадська ініціатива «Дорожня карта реформ» вже декілька місяців працює над розробкою різноманітних ідей. Розділившись на групи автори проектів готують їх до подачі на розгляд та затвердження представникам міської влади.

Андрій Токарський, керівник групи «Врядування» громадської ініціативи «Дорожня карта реформ Рівного»:

- Підготовлені проекти рішення і не просто підготовлені, але й вже 10 липня оприлюднені на сайті Рівнеради. Це проект рішення «Про внесення змін та доповнень до статуту територіальної громади Рівного» та положення «Про місцеві ініціативи». Проект рішення «Про внесення змін та доповнень до регламенту Рівнеради», проект рішення «Про заходи відкритості інформації про місцевий бюджет» та проект рішення «Про Бюджетний регламент Рівненської міської ради».

За декілька годин громадські активісти разом з представниками міської влади та депутатами вкотре обговорили підготовлені проекти рішень. За словами Володимира Хомка, сьогоднішня дискусія була доволі конструктивною і її результати незабаром з’являться.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Як мінімум 2 проекти будуть точно проголосовані на найближчій сесії. А взагалі, що стосується самих ідей, то в тому, аби це стало дійсністю, міська влада зацікавлен навіть більше, аніж громадські активісти. Адже тоді всі будуть бачити як кошти і на що ідуть. Можна буде подивитись бюджет і бачити на що спрямовуються гроші. Ми зацікавлені, аби всі це побачили.

Також, як розповів Володимира Хомка, напрацювання «Дорожньої карти реформ» можуть бути покладені в основу нового стратегічного плану міста. Це в свою чергу дасть можливість закріпити конкретні кошти на виконання тої чи іншої програми.

 

Схожі статті