+380673870816 +380673870816

Міський голова Рівного зустрівся з дітьми, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних родинах

Міський голова Рівного Володимир Хомко зустрівся сьогодні з дітьми, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних родинах. Загалом протягом року в Рівному усиновили 21 дитину та створили дві прийомні сім’ї. 

Маленькому Микитці всього три. Родина Косинців прийняла його до себе близько року тому. Цікаво, що мама Світлана працює в Олександріївській школі-інтернаті. Каже, ідею подарувати котрійсь дитині родинне тепло, домашній затишок та любов вони з чоловіком обдумували давно. Попри трьох власних, що вже дорослі, родина тепер виховує ще двох діток - дев’ятирічну Наталку та трирічного Микиту.

Світлана та Сергій Косинці, батьки:

- Поки не було Микитки, то ми на вихідні брали діток. Можете уявити, я працював в шостій школі, а вона поруч інтернату і коли ми із старшими дітками приходили туди, то вони обіймали, хапали за ноги і казали тато, мама. В усіх були на очах сльози. От як було в цей момент не забажати взяти дитину?

З чаєм та приємними розмовами зустрічали сьогодні міського голову дітки та їх прийомні родини. Говорили про досягнення у житті та плани на майбутнє. Наприклад, родина Зарічнюків створила будинок сімейного типу, у якому виховується понад десяток діток. Нині мріють ще про чотирьох.

Віталій Зарічнюк, тато:

- От якраз у цього хлопчика є ще 4 братики. Цей хлопчик потрапив до нас в 9 місяців, був два роки, потім маму поновили в правах. А це знову мама лишила їх і вони живуть у нас дві неділі, хочуть знову до нас. Десь після свят 7- 8 січня мають до нас іти.

Нині на обліку перебуває 190 дітей-сиріт, більшість з них охоплені сімейними формами виховання. У місті також функціонує два дитячих будинки сімейного типу та 5 прийомних родин, в яких виховується 26 дітей. Нині вирішується питання щодо створення ще одного будинку сімейного типу, - каже міський голова.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- В Рівному близько 50 тисяч дітей. З них сиріт всього 190 і лише 12 не влаштовані. Ми створюємо ще одну родину, кошти витрачати на сім’ї – ефективніше. Вони повинні відчути, що вони нам потрібні, адже це наше з вами майбутнє.

Наприкінці зустрічі діткам подарували запрошення в гості до Діда Мороза, новорічні подарунки та квитки на перегляд світової прем’єри мультфільму. Проте, найцінніше напередодні новорічних свят вони, схоже, вже отримали – родинну любов та опіку.

Схожі статті