+380673870816 +380673870816

Міський голова Рівного привітав дітей та їхні сім’ї із прийдешніми святами (ВІДЕО)

Усі заслуговують на щастя та родинний затишок. У Рівному відбулася традиційна новорічна зустріч міського голови з сиротами та дітками, позбавленими батьківського піклування, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.   

Сім'я Зарічнюків виховує 19 дітей та вже має троє внуків. Найменшому сину Миколці всього 6. Та, попри малий вік, він дуже здібний і любить декламувати вірші. У цій родині точно знають, що таке сімейне щастя та затишок. А починалося все з того, що малечу із дитбудинку Зарічнюки брали просто на канікули, згодом зрозуміли, що готові виховувати цих дітей самостійно. І це не так складно, як собі уявляє більшість, - розповідає голова сімейства.

Родина Зарічнюків:

- Якщо любиш, то все легко. Є таке слово – втягнулися. Старші меншим допомагають. Менші старших поважають. Бувають труднощі, але вони у кожній сім’ї. Найголовніше, що ми щасливі.

Загалом у Рівному в службі у справах дітей на обліку перебуває  понад 200 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, з них понад 93% виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу. Останніх у місті налічується  4, також створено 6 прийомних родин. Усіх їх  намагається всіляко підтримати міська влада, - розповідає очільник Рівного Володимир Хомко. Так, з місцевого бюджету таким відважним батькам надали  матеріальну допомогу у розмірі 80 тисяч гривень.  

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Зараз вирішуємо питання перекриття даху. Пан Зарічнюк звернувся і 200 тисяч буде закладено в бюджет.  Купили 2 квартири. Зарічнюки отримали молодіжний кредит. Мені хочеться вірити, що головне -  не гроші.

Також під час зустрічі з міським головою діти мали можливість не лише поласувати гостинцями, а й взяти участь у розважальній програмі та отримати приємні подарунки. Проте, найцінніше напередодні новорічних свят вони, схоже, вже отримали – родинну любов та опіку.

Схожі статті