+380673870816 +380673870816

Міська влада Рівного домовилася про 4 ділянки для розширення кладовища «Нове»

У Рівному закінчуються місця для поховання. Особливо критична ситуація склалася на кладовищі «Нове», яке востаннє розширювалося ще у грудні 2016 року. До того ж ускладнила ситуацію і пандемія коронавірусу. Отже, у міській владі вирішили додатково розширити кладовище. Тож, розпочали перемовини із власниками земельних ділянок, що поруч, аби вони віддали їх місту, і таким чином збільшити площу для поховань. Врешті вдалося домовитися про 4 земельні ділянки.

«В цілому мова йде про 12 гектарів землі, цього, в принципі, буде достатньо. Якщо не буде таких жахливих спалахів хвороби, і ми будемо йти в, так би мовити, звичному темпі, то цього має вистачити на десяток років», - каже міський голова Рівного Олександр Третяк.

Земельні ділянки, про які домовились нині, можна буде мінімальними об’ємами робіт перевести в статус кладовища «Нове».

Територія діючого кладовища «Нове» 72 гектари. Востаннє його розширювали у грудні 2016 на 5 гектарів. Директор комунального підприємства  «Спецкомбінат-ритуальна служба» говорить, питання виділення додаткової землі для кладовища гостро стояло завжди, але станом на сьогодні резерви практично вичерпались, і незабаром щодо поховання людей у місті могли би виникнути серйозні проблеми.

«На сьогодні земельна ділянка по рельєфу, своїй геодезії, досить пристойна. Фактично з тим рельєфом, що був попередній, 5-ти гектарів, то був великий об’єм робіт», - Микола Володько, директор КП «Спецкомбінат-ритуальна служба»

Власники земельних ділянок, за рахунок яких планують розширювати кладовище «Нове», до пропозиції міської влади поставилися спершу не дуже охоче, проте врешті погодилися піти назустріч громаді Рівного на умовах обміну. І хоча уже зрозуміло, що такий обмін не буде рівноцінним по площі, власники згаданих земельних ділянок офіційно підтвердили свою готовність передати земельні наділи місту.

«Ми вийшли на фінальний шлях. Конкретики ніякої поки немає, але ми працюємо в цьому напрямку. Думаю, згоди якоїсь ми дійдемо. Зараз ми бачимо, що є проблематика, і вона дійсно давно виникла, ми вийшла на перемовини з міською владою і йдемо на зустріч з владою, тому що розуміємо, треба шукати якийсь компроміс», - додає Антон Заглинський, власник земельної ділянки.

Власники готові обміняти свої ділянки на менші, але в межах міста.

«Перемовини тривають, ми розуміємо, що рівноцінної по розміру земельної ділянки ніхто не дасть. Тому погодились на менші розміри, проте в межах міста. Приблизно хоча б рівноцінної вартості», - каже Олександр Величко, представник власника земельної ділянки.

Остаточне рішення прийматимуть депутати міської ради, ймовірно на одному з найближчих засідань сесії.

«Я думаю, що депутати всі підтримають, вона піде на сесію, і ви тоді чітко побачите, яка це буде кількість ділянок, плюс-мінус. Але дуже добре, що ми знайшли цей правильний момент, що домовилися, я вважаю, що це нам потрібно, і для міста буде розширення самого кладовища», - коментує Віктор Шакирзян, секретар Рівненської міської ради.

Хоч перемовини із власниками ділянок ще ведуться, міська влада впевнена, що незабаром цей процес успішно завершать, і проблему з розширенням кладовища буде вирішено, принаймні на найближчі 10 років.

Схожі статті