+380673870816 +380673870816

Міська влада підписала угоду про шефство над катером «Рівне» (ВІДЕО)

«Рівне» охоронятиме українські порти. Міська влада офіційно взяла шефство  над катером, який має назву нашого обласного центру. 

Декілька місяців тому після ремонту артилерійський катер «АКА-01»  було названо в честь нашого міста. Тепер же міська влада на прохання самих військових вирішила взяти над ним шефство. За словами Володимира Хомка, на потреби катеру та його команди відтепер офіційно у бюджеті міста будуть закладатись певні кошти.

Володимир Хомко,  міський голова Рівного:

-  Корабель невеликий і наші можливості дозволяють нам його забезпечувати. Очевидно, що снаряди ми не будемо купувати, але продукти, одежу можна. От зараз попросили зварювальний апарат, у них не було GPS. Це приємно, кожен зараз відчуває душевну потребу допомогти армії і флоту.

Катер на службі з 1973 року. Проте, незважаючи на вік, він щоденно виходить в море та виконує поставленні завдання.

Віталій Лежнюк, командир військової частини А-1368:

- Катер щотижнево і навіть щоденно виходить в море по спостереженню за надводною установкою, по охороні пунктів базування і стоїть на охороні порту Іллічівськ.

На переконання міського голови, сьогодні просто необхідно зберегти те, що залишилось від Військово-Морських Сил України після анексії Криму.

Схожі статті