+380673870816 +380673870816

Мінімум один молочарський кооператив діятиме у кожному районі Волині

Об’єднання селян у групи виробників та фінансова підтримка сільськогосподарської кооперації – таким є логічне продовження втілення ініціативи «Рідне село», розробленої цьогоріч Міністерством аграрної політики та продовольства України. Про це повідомила прес-служба Волинської ОДА.

Метою ініціативи є підвищення рівня життя сільського населення через зміцнення економіки. Основним принципом є перенесення акценту державної підтримки на малого та середнього сільськогосподарського виробника.

Ініціатива втілюється за двома напрямками: фінансова підтримка фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації як дієвого шляху підвищення конкурентоспроможності малих та середніх виробників сільськогосподарської продукції.

Перший її етап започатковано цьогоріч. Вперше за 20 років волинські господарі отримали від держави дотації за збереження молодняка великої рогатої худоби та відшкодування витрат за придбання доїльних апаратів. Цьогоріч держава за цими програмами спрямувала селянам 23,6 мільйона гривень.

Пропозиції та потребу щодо створення обслуговуючих кооперативів сільські та селищні голови мають підготувати упродовж грудня і до 24 грудня подати заявку в центр "Волиньагропромпродуктивність". За цими пропозиціями Мінагрополітики розробить програму та визначить потребу фінансування для реалізації цього проекту. Фахівці стверджують, що сьогодні для селян одним з невирішених залишається питання збуту сільськогосподарської продукції, а вирішити їх спроможна лише кооперація.

Схожі статті