+380673870816 +380673870816

Мешканці Басового Кута обурені будівництвом АЗС під вікнами своїх будинків

Тринадцята сесія Рівненської міської ради стосувалася переважно земельних питань. Втім, розпочалася із пікету рівнян, організованого депутатами міської ради від Всеукраїнського обєднання "Свобода". 

Пікетувальники виступали перед сесійною залою з вимогою проведення громадських слухань щодо проїзду легкового автотранспорту по вулиці Соборній та скасування заборони на обмеження. Зокрема, організатори запропонували включити це питання до порядку денного.

Олег Осуховський, депутат Рівненської обласної ради від міста Рівне:

- Ми маємо проголосувати зараз за проект рішення, щоб все ж громадські слухання по цьому питанню відбулися. І не лише по цьому, а й по інших питаннях. Про виділення по 60 тисяч, мільйону гривень, наприклад, на браму цвинтаря. Про це все потрібно радитися із громадою.

Однак це питання до порядку денного так і не включили. На сесію прийшов і представник рівненських перевізників, проте з протилежним зверненням до міського голови та депутатського складу. 

Михайло Захарук, перевізник:

- Зараз, коли ми маємо можливість спокійно за графіком, а найголовніше безпечно перевозити рівнян, втрутилися політичні сили, які не розібравшись у цій серйозній проблемі міста, вимагають знову відкрити вулицю Соборну.

Виступив на сесії і представник від пересічних водіїв, який особисто, за його словами, провів власне опитування. В результаті цього, як він зазначив, меншість водіїв за те, щоб проїзд вулицею Соборна був обмежений. Натомість міський голова Рівного Володимир Хомко пообіцяв вивчити думку мешканців міста, а не водіїв щодо проїзду центром. Він запевнив, що громадські слухання не відтворять реальної картини, адже на них прийдуть здебільшого політики, а не пересічні громадяни.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- 120 тисяч людей хочуть вчасно і безпечно їздити і лише 7 тисяч приватного транспорту. Я знаю, що більшість із цих семи тисяч не погоджуються із цим рішенням, але не існує таких рішень, які влаштували б всіх.

Звернулися до міського голови і обурені будівництвом АЗС мешканці мікрорайону Басів Кут. На цій вулиці ще у 2003 році виділили земельну ділянку несільськогосподарського призначення приватному підприємству "АГАТА". Втім, що там будуватимуть, мешканці дізналися лише нещодавно. Вже були проведені громадські слухання стосовно протиправності такого сусідства. Адже відстань від земельної ділянки до першого будинку всього 25 метрів.

Дарія Лико, голова громадських слухань мешканців району Басів Кут:

- Було прийнято на громадських слуханнях змінити статус цієї ділянки і просити депутатів виділити іншу ділянку у промисловій зоні, а не в житловій. У житловій зоні забороняється розташовувати об’єкти екологічно небезпечні і вогненебезпечні. 

Мешканці попросили міського голову невідкладно створити тимчасову контрольну комісію, яка перевірить обставини проведення конкурсу з надання в оренду цієї земельної ділянки, а також законності надання органами місцевого самоврядування висновків та погоджень щодо її забудови.

Очільник Рівного відразу дав доручення на створення такої комісії.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- За два тижні напрацює проект рішення, який нам потрібен і ми не закриваючи сесію, швидко зможемо зреагувати. Ми через два тижні вже матимемо все. Підключайте юристів, земельників, кого потрібно.

На ці два питання депутати витратили цілу годину. І лише після цього розпочали розглядати затверджені питання у порядку денному. Одне з них - реорганізація Рівненського міського комунального підприємства "Дитячий санаторій "Відродження", а саме його об’єднання із "Електроніком". 

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- У нас є програма розвитку "Електроніка". Нам потрібно внести корективи, бо "Відродження" з цього моменту не існує, є великий табір "Електронік". Деякі приміщення законсервувати, на які потрібно виділяти кошти. Внесіть це доручення і ми це заслухаємо тут на сесії.

Не оминули депутати і медичної сфери. Олександр Курсик вимагав для хірургічного відділення міської лікарні кошти на придбання обладнання, яке нині у медиків вже застаріле. Це питання розглянуть, як пообіцяв Володимир Хомко, на одній із наступних сесій. Також депутати міськради Рівного вирішили не виділяти кошти на придбання проїзних квитків. Відтак, народні обранці відтепер не їздитимуть у тролейбусах за бюджетний кошт.

Схожі статті