+380673870816 +380673870816

Львівське сміття вже на Рівненщині (ВІДЕО)

Не знаємо, де своє подіти, так ще й сусіди вирішили підкинути. На засіданні екологічної комісії обласні обранці заявили, що зі Львову до нашої області незаконно завозять тверді побутові відходи. Безпосередньо, таку ситуацію спостерігали в Острозькому, Млинівському та Дубенському районах. 

Більше десяти тонн сміття із міста Лева знайшли днями на території одного із приватних підприємств в селі Оженин, Острозького району. Саме звідти свідчать чеки та конверти, які були  серед непотребу, зазначає депутат обласної ради Володимир Муляр.

Володимир Муляр, депутат обласної ради, фракція ВО «Свобода»:

На території приватної фірми, яка за нашими підозрами потім загрузилася торфом, бо в Оженино вигружають торф, викинув сміття і просто собі зробив рейс, і поїхав в іншу сторону, приблизно 12 тонн. Ми викликали поліцію і встановили, що сміття зі Львова.

Депутати кажуть, Рівненська область не єдина потерпає від львівського сміття. А все тому, що Львів потерпає не лише через відсутність робочих полігонів твердих побутових відходів, а й через неефективний менеджмент тамтешнього міського голови Андрія Садового.

Олексій Бучинський, заступник голови обласної ради, ВО «Свобода»:

Львівський полігон сміття повністю був переповнений. Інвестори, в тому числі іноземні, які хотіли вивчити, допомогти - були відкинуті. За словами голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки , 2/3 львівського сміття вивозиться у Рівне , Дніпро та Одесу.

Володимир Валявка, голова постійної комісії облради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього природнього середовища:

Наскільки мені відомо, я сам львів’янин. Багато компаній світових звертались до міського голови щодо побудови сміттєпереробного заводу за власний рахунок, але чомусь із певних причин цього не було зроблено.

Кілька місяців тому, в області вантажівка із львівськими відходами перекинулася біля міста Дубно. Також велику кількість сміття було виявлено і в інших районах, зазначають депутати.  Зважаючи на таку ситуацію депутати вирішили звернутися до столичної влади та безпосередньо до міського голови Львова Андрія Садового, якого, до речі, запрошували на засідання екологічної комісії, проте ні він, ні інші представники міської ради не з’явилися у Рівному.

Олексій Бучинський, заступник голови обласної ради , ВО «Свобода»:

- Рівненська обласна рада розробила проект звернення, зокрема, я, до Генеральної Прокуратури, Кабінету Міністрів, виконавчої влади, яка контролює всі структури, щоб вони дали належну правову оцінку таким діям. І, зокрема, ми особисто звертаємося до міського голови Анлрія Садового, щоб він припинив забруднювати Україну своїм сміттям. Якщо не вміє працювати хай іде у відставку свою неефективність він уже довів.

Які міри приймає щодо даної проблеми столична влада та, власне,сам міський голова Львова - побачимо згодом.

Схожі статті