+380673870816 +380673870816

Комунальників Рівненщини вчили залучати позабюджетні гроші

В області обговорили кращий досвід розвитку житлово-комунального господарства України. Зокрема, за сприяння Державного підприємства „Агентство розвитку ЖКГ” та Мінрегіонбуду комунальників краю ознайомили з механізмами залучення грантів, кредитів, лізингових схем та інших недержавних ресурсів. Про це повідомила прес-служба Рівненської ОДА.
    За словами заступника голови облдержадміністрації Володимира Новака, підприємства Рівненщини вже мають досвід співпраці за різними недержавними проектами. Так, КП "Теплотранссервіс", ТОВ "Рівнетеплоенерго", КП "Здолбунівкомуненергія" та КП "Дубровицякомуненергія" вже не один рік є учасниками програми Кіотського протоколу. Торік, згідно із протоколом до Рамкової Конвенції ООН про зміни клімату, вони залучили майже 23 мільйони гривень. Відтак, мали гроші на модернізацію задля якісної підготовки до зими, а також встановлення лічильників для запровадження стовідсоткового технологічного обліку теплоносія.
   Водночас усі теплопостачальні підприємства області, які працюють на імпортному енергоресурсі вже провели енергоаудит, зауважив Володимир Новак. За висновками експертів, теплопостачальники Рівненщини можуть на третину зекономити споживання газу, замінивши його альтернативним паливом та впровадивши заходи з енергозбереження. Ця стратегічна програма розрахована на 4 роки. Переоснащення та модернізація обійдеться майже у 300 мільйонів гривень. Відтак, керівники теплопостачальних підприємств зацікавлені в залучені як державних, так і недержавних грошей на впровадження енергоощадних технологій, резюмував Володимир Новак.

Схожі статті