+380673870816 +380673870816

Хто з рівнян зможе скористатись послугою «Муніципальна няня» у 2022 році

Фото пресслужби міськради Рівного

«Муніципальна няня» - це урядовий проект з підтримки молодих батьків, згідно з яким батьки дітей віком до трьох років мають право офіційно найняти для них няню, а держава щомісяця компенсуватиме виплати за її роботу.

Право на відшкодування вартості муніципальної няні мають, зокрема, громадяни України, а також іноземці без громадянства, які є батьками (усиновлювачами) або опікунами дитини віком до трьох років. Крім того, вони мають на законних підставах проживати на українській території. Повідомляє пресслужба міськради Рівного.

Компенсація за послуги няні є фіксованою та відповідає розмірові прожиткового мінімуму на дітей до шести років, встановленого на 1 січня того року, в якому вони будуть використані.

15 грудня 2021 року урядом прийнята постанова № 1323, яка внесла зміни до Порядку відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня».

Отож, послугу няні у 2022 році надаватимуть лише тим групам населення, які потребують допомоги у догляді за дітьми найбільше:

• сім’ї з дитиною до трьох років з інвалідністю;

• сім’ї з малюком до трьох років, який має тяжкі захворювання – йдеться про важкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі захворювання нирок IV ступеня;

• сім’ї з дитиною до трьох років, що отримала тяжку травму, якій необхідна трансплантація органу, паліативна допомога (при не встановленій інвалідності);

• сім’ї, де двоє та більше дітей до трьох років;

• сім’ї з дитиною до трьох років, де один із батьків або опікунів – особа з інвалідністю І чи ІІ групи.

Більше інформації про послугу та як її оформити - https://rivnesoc.gov.ua/help/

Схожі статті