+380673870816 +380673870816

Голова Рівненської обласної ради зустрівся із студентами МЕГУ

Чому голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий не став як колись планував актором, а реалізував себе у іншій, не менш артистичній політичній сфері? На ці особисті, а також суспільно-важливі питання від студентів відповідав сьогодні високопосадовець під час прес-конференції в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті. 

Він міг двічі стати актором, але як не парадоксально став чиновником. Спочатку подавав документи до Інституту театрального мистецтва імені Карпенка-Карого, згодом передумав і поступив до іншого вишу.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Зустрівся тут із своїм товаришем дитинства, який навчався в нашому університеті природного господарства - "Водний". Я думав, це "по морях", "по хвилях". Думав, що це романтика. І потім дізнався, що це меліорація.

Вдруге стати актором і поїхати до Санкт-Петербургу, колишнього Ленінграду, вже завадила дружина. Кохання стало на перше місце. І недарма, - каже теперішній голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий, акторські здібності йому стають в пригоді і під час політичної діяльності. Ось такими своїми дрогоцінними спогадами та думками ділився чиновник зі студентською аудиторією МЕГУ. Проте, не лише питання особистого характеру, але й суспільно-політичного цікавили майбутніх журналістів. Зокрема, ключовою стала тема довиборів до обласної ради.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Досить толерантно проходить виборча кампанія і я маю надію, що люди оберуть тих, хто реально в своєму житті щось зробив і має можливість виконати завдання, які ставлять люди. Я не сприймаю мажоритарника, який заявляє, що він буде в опозиції. До кого? До тих людей, які тебе обрали?

Ще одне важливе та доволі наболіле питання працевлаштування випускників обговорили студенти із чиновником. На думку Юрія Кічатого, молоді розпочинати свій кар’єрний шлях не дають пенсіонери, що міцно тримаються за свої робочі місця і не хочуть іти на заслужений відпочинок. Також багато чого залежить від професійної готовності студентів до свого першого робочого дня, - розповідає ректор МЕГУ Анатолій Дем’янчук. І додає, про фахову підготовку молоді цього вишу свідчать "свіжі" здобутки на олімпіадах всеукраїнського рівня.

Анатолій Дем’янчук, ректор МЕГУ імені академіка С. Дем’янчука:

- Завжди треба націлюватись на те, що я є професіонал і здатен сам собі зробити майбутнє. І я хотів би привітати наших студентів-журналістів. Третє місце вони зайняли на олімпіаді всеукраїнського рівня з журналістики. Оце ваше майбутнє і ваша майбутня робота.

В результаті не лише про освіту, але й про спорт (зокрема доля таких занедбаних нині стадіонів як "Авангард" та "Мототрек"), а також медицину (оптимізація протитуберкульозних диспансерів) говорили майбутні акули пера із очільником обласної ради. Наприкінці зустрічі дізнались і про чимало особистих вподобань чиновника. І про любов до творчості Чингіза Абдуллаєва, і, як з’ясувалось, про знаменитих представників роду Кічатих.

Юрій Кічатий, голова Рівненської обласної ради:

- Дідусь мій був до 1939 року останній мер міста Кременець. Звичайно, він брав участь у Великій Вітчизняній війні. Де він похований, ми не знаємо, але про те, що він вніс внесок у розбудову Кременця, до сих пір польська громада приїздить і згадує.

Наприкінці зустрічі пан Юрій закликав молоде покоління бути цілеспрямованим та одностайним в бажанні жити в єдиній європейській державі, ім’я якій Україна.

Схожі статті