+380673870816 +380673870816

Фотограф Борис Бухман привіз рівнянам частинку Ізраїлю

У Рівному презентували виставку відомого в Україні фотографа Бориса Бухмана під назвою "Ізраїль. Перше побачення". Кілька десятків світлин із землі обітованої він зробив під час сімейної подорожі. 

Борис Бухман з родиною поїхав до Ізраїлю на весілля брата дружини. Як зазвичай, прихопив із собою фотокамеру. Відвідуючи святині цієї країни зробив один знімок, який надихнув. Саме після нього автор чотири дні блукав Ізраїлем із конкретною метою – назбирати фотографій для проекту. Втім, позувати нікого не змушував. Він не втручався у життя місцевих, адже мав на меті показати життя ізраїльського люду.

Борис Бухман, автор виставки:

- У мене не було такої цілі, щоб створити виставку. Але після того, як я потрапив у Єрусалим і сфотографував єврея, який стояв спиною до стіни плачу, то я сказав дружині, що в мене буде виставка. Я знімав місцевих жителів, але не мішав їм, а підлаштовувався до їхнього ритму і способу життя.

На День народження пана Бориса, його дружина організувала цю виставку. Вперше її побачили одесити. Після цього вона вже півроку мандрує Україною. Випадково її "надибав" і рівнянин Олександр Харват. Він запросив митця до Рівного. Пан Олександр розповів, що Борис Бухман неординарна постать у тусовці фотографів України.

Олександр Харват, фотохудожник:

- В нього навіть псевдонім "Фото папа". В нього є своя фотостудія, він є членом Національної спілки фотографів України. Можливо цей псевдонім прижився через його поважний вигляд, можливо, що він оточує себе фотографами молодими, веде фотошколу серед одеських аматорів фотографії. 

Ознайомитися із проектом рівняни зможуть до 20 лютого в обласному краєзнавчому музеї. Сам Борис Бухман радить усім завітати до цієї країни особисто. Життя там нелегке, люди живуть як на пороховій бочці, оточені військовими. Попри це жителі там особливі, у кожного своя історія.

Схожі статті