+380673870816 +380673870816

Два нових тролейбусних маршрути відкрили у Рівному (ВІДЕО)

Нові-старі тролейбуси та два нових маршрути. Сьогодні у «Рівнеелектроавтотрансі» офіційно запустили два маршрути «4а» та «9а», ними курсуватимуть 5 тролейбусів «Шкода 14 ТР». 

Новопридбані тролейбуси відсьогодні вийшли на вулиці міста. 5 тролейбусів «Шкода 14 ТР» заповнять собою два нових маршрути,  а саме «4а» - «Мототрек - Льонокомбінат (через Автовокзал)» та «9а» - «Мототрек - Північний (через Автовокзал)». Для того, аби запустити нові тролейбусні маршрути міській владі довелося пропрацювати значний об’єм робіт.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Ми виложили за закупівлю тих тролейбусів 2мільйони 600 тисяч  гривень. Ми 200 тисяч заплатили за контактну лінії, біля 12 школи переробили перехрестя і зробили так, щоб з’єднати два вокзали. Якщо ви звернули увагу, люди зараз не вдоволені, бо уряд не заложив пільг на перевезення пільгових категорій. Місто заклало. Ми замість уряду ці гроші заклали і даємо їх на тролейбусне управління, тому дуже важливо, щоб по місту максимально ходили тролейбуси, які будуть перевозити без обмежень всіх пільгових категорій мешканців Рівного.

Крім закупівлі самих тролейбусів, загальна вартість яких склала 2,6 мільйона гривень та реконструкції контактної мережі на вулицях Київській та Грушевського, міська влада наразі розробляє проект з кільцювання тролейбусного маршруту навколо вулиць Волинської Дивізії та Євгена Коновальця.  Для цього на мікрорайоні «Північному» планують збудувати кінцеву службову станцію та протягнути контактну мережу для тролейбусів.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:  

- Я думаю, приблизно через два-три місяці проект буде готовий і ми в цьому році приступимо до виконання тих робіт, вартість яких приблизно 15 мільйонів гривень. Таким чином цей тролейбусний маршрут, який піде зараз до «Фрешу», він на кінцевому етапі буде обходити вулицю Волинської Дивізії і Коновальця. 

За словами Володимира Хомка, розвиток електротранспорту в Рівному є пріоритетом номер один для міської влади, адже це дозволить не тільки розвантажити дороги міста та  покращити перевезення пасажирів, але і сприятиме поліпшенню екології. 

Схожі статті