+380673870816 +380673870816

Друге життя рівненських парків (ВІДЕО)

За останній рік улюблені місця відпочинку рівнян почали змінюватись на очах. «Лебединка» стала своєрідний музеєм металевих скульптур. Окрім естетичного задоволення, віднедавна тут можна і займатись спортом на спеціальних майданчиках. В парку «Хімік» з’явився справжній пляж та перша у Рівному спеціалізована велодоріжка. Нині міська влада готує центральний парк Шевченка. 

Робота кипить. У парку Шевченка завершальні ремонтні роботи. Як розповідає міський голова Володимир Хомко, проект перевтілення парку доволі масштабний та амбітний. Нині до свят тут вимощують нову бруківку. В адмінприміщенні замість старої більярдної з’явилась затишна кав’ярня. Не менш приємним сюрпризом для рівнян стане і відкриття після капітального ремонту громадської вбиральні, яка, до слова, змінилась до невпізнаваності. Все це робиться для того, аби рівняни знову полюбили  парк Шевченка та пишались ним.  

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

- Не мало коштів пішло. Кіноконцерний зал 30 мільйонів, підземна вбиральня майже півмільйона, реконструкція цього приміщення більше півмільйона, шахматка і 250 тисяч пішло на бруківку. Це тільки початок, бо наступний етап - це реконструкція літньої естради та бруківка на усій території. Мені особисто дуже подобається і для мене це дуже дороге місце.55 років тому мене мама сюди водила гратися. Хотілось, аби цей парк як і «Лебединка» перетворився в улюблене місце відпочинку рівнян. Для того буде багато зроблено.

Окрім всього вищеперерахованого візьмуться в парку і за атракціони та фонтани. Змінювати їх будуть вже за європейськими зразками та стандартами якості. 

Андрій Черепанов, директор ДКП "Міське об'єднання парків культури та відпочинку":

- Щодо фонтанів, то ми зробимо повністю гідроізоляцію, вода буде циркулювати, додамо більше ефектів, обов’язково проведемо озеленення. У ценральному фонтані зробимо яскравішою чашу, можливо поміняємо кольори витязя, обов’язково буде світловий ефект. З наступного року будемо готуватись до оновлення містечка атракціонів. Зараз ми ведемо переговори із заводами-виробниками атракціонів.

За словами Андрія Черепанова, в результаті після завершення проекту реконструкції парку тут більше нічого не нагадуватиме про поважний вік самого парку. Фонтани з освітленням, тротуари вимощені бруківкою, литі лавочки, до яких вже не дійдуть руки вандалів, сучасні атракціони. Все це вже сьогодні міська влада почала робити, аби містянам тут було затишно і аби майбутні покоління рівнян мали веселі та яскраві спогади про своє дитинство в парку Шевченка. А  що ж до реконструкції літньої естради, то нині триває конкурс на відбір кращого ескізного проекту.  Варіанти ж можливого нового вигляду літньої естради можна переглянути на особистому сайті міського голови Рівного. 

Схожі статті