+380673870816 +380673870816

Дотаційні виплати господарям на утримання великої рогатої худоби почнуться з 1 червня

Виплати коштів за утримання великої рогатої худоби господарствам населення будуть розпочаті з 1 червня. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.
    Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк нагадав, що Кабінет Міністрів 23 квітня прийняв рішення про запровадження виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання ними молодняку великої рогатої худоби, який народився в їх господарствах, та його збереження. Міністр поінформував, що у травні буде проведена ідентифікація худоби у господарствах населення та завершена підготовка до проведення виплат.
    Микола Присяжнюк нагадав, що спеціальна бюджетна дотація виплачується за утримання молодняку ВРХ, який на момент подання фізичним особами відповідних документів у перший раз досяг певного віку у розмірі: за молодняк ВРХ 3-5 міс. – 250 грн/голову, за молодняк 6-8 міс. – 500 грн/голову, за молодняк 9-11 міс. (включно) – 750 грн/голову. У подальшому спеціальна бюджетна дотація виплачується фізичним особам за збереження молодняку ВРХ у розмірі 250 грн. за кожні наступні три місяці його утримання до досягнення 11 міс.
     Міністр також уточнив, що формування реєстрів фізичних осіб для нарахування дотації здійснюється сільськими, селищними, міськими чи районними у містах радами відповідно до документів, поданих громадянами. Перелік документів максимально спрощений і включає: копію паспорта корови та молодняку ВРХ, копію паспорта особи, документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та копію довідки про відкриття рахунка в банку. 
    Дотацію фізичні особи отримають через органи Казначейства на відкриті рахунки в банку (або на картки), що забезпечить прозорий механізм її виплати.

Схожі статті