+380673870816 +380673870816

Дитячі садки Рівного, які мають належні укриття, відновлюють роботу

Фото ілюстративне

З понеділка, 23 травня, у Рівному запрацює 8 комунальних садочків з укриттями. Захисні приміщення у кожному з цих садочків пристосували до перебування там дітей під час тривог. Або мають поряд повноцінне укриття.

Отож, мова йде про ДНЗ 2, 17, 37, 39, 45, 51, 52, 56.

З міркувань безпеки вирішили зменшити кількість діток в групах до 15. Поки що мова йде про перебування у садочках до 15 години — з обідом, але без сну. У той же час для допомоги вихователям та їх помічникам долучатимемо до роботи з дітками й працівників тих садочків, які не мають пристосованого укриття.

Першочергово відвідувати садки будуть діти працівників критичної інфраструктури у яких працюючими є двоє батьків. У першу чергу мова йде про батьків-військовослужбовців, медиків, працівників правоохоронних органів, мами або тати-одинаки. Але лише за умови, що обоє батьків працює. Отож мама у декретній відпустці яка має  бажання віддати дитину у садочок, поки що не зможе цього зробити.

З початком війни усі садочки громади тимчасово призупинили освітній процес. У зв’язку із збільшенням кількості запитів від батьків до міської влади про відновлення очного навчання, було прийняте рішення відновити роботу садочків, що мають належне укриття . Запит на дошкільні заклади зрозумілий. У місті запускаються все більше підприємств, і дорослим потрібно виходити на роботу, а діткам – забезпечити догляд.

Через воєнний стан садочки не можуть працювати на повну потужність, але спільно з колективами закладів влада міста робить  усе можливе, щоб діти були у безпеці і комфорті.

Дошкільні навчальні заклади Рівногобули проінспектовані мером Рівного із представниками управлінь, з метою перевірки готовності до відновлення роботи в очній формі.

Зараз ситуація у місті більш-менш спокійна, тому є змога відкрити дитячі садочки, але містянам не рекомендують віддавати дітей у дошкільний заклад, якщо є можливість побути з ними, подбати безпосередньо про їх безпеку.

А мешканців навколишніх будинків, які користувалися укриттями у садочках під час повітряних тривог попереджають, що в період, коли у садочку перебувають діти, укриття буде віддане виключно для них. .

Схожі статті